Tvrtka Iskon Internet d.d. zajedno s partnerima FER-om, Sedam IT d.o.o, Energetskim institutom Hrvoje Požar i HEP ODS-om, 17. kolovoza 2020. godine započela je s provedbom projekta „Sustav za upravljanje potrošnjom električne energije u kućanstvima“.

"Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj"

Osnovni podaci o projektu

Naziv projekta: „Sustav za upravljanje potrošnjom električne energije u kućanstvima“
Nositelj projekta: Iskon Internet d.d.

Partneri:
1)     Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva
2)     Sedam IT d.o.o.
3)     HEP – Operator distribucijskog sustava d.o.o.
4)     Energetski institut Hrvoje Požar

Sažetak i cilj projekta:

U elektroenergetskom sustavu (EES) proizvodnja električne energije (EE) i njezina potrošnja u svakom trenutku moraju biti izjednačene, zbog stabilnosti pogona sustava i očuvanja frekvencije EE. Održavanje ravnoteže u stvarnom vremenu je zadaća operatora prijenosnog sustava (OPS). Kućanstva nemaju mogućnost sudjelovanja u uravnoteženju sustava jer ne postoji tehnološka platforma za njihovo sudjelovanje te se ista planira razviti kroz ovaj projekt omogućujući OPS da upravljajući potrošnjom većeg broja malih potrošača uravnoteži EES i diverzificira svoje opcije za uravnoteženjem. Sustav će se temeljiti na matematičkim modelima strojnog učenja kako bi bez narušavanja komfora kućanstava automatizirano nudio potrebnu fleksibilnost OPS-u.

Ukupna vrijednost projekta: 2.097.564,05 EUR
EU sufinanciranje projekta: 911.745,84 EUR
Razdoblje provedbe projekta: 17.08.2020. - 17.08.2023.

Kontakt:
Adresa: Iskon Internet d.d., Radnička cesta 21, 10000 Zagreb
Tel: 0800 1000
E-mail: euprojekt@iskon.hr

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Iskon Interneta d.d.

EUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI

UVJETI TESTIRANJA SUSTAVA ZA UPRAVLJANJE POTROŠNJOM ELEKTRIČNE ENERGIJE U KUĆANSTVIMA

EU SUPEER - O usluzi FAQ

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.