April 26, 2016.

Tvrtka Iskon Internet potvrdila je predanost izvrsnosti u upravljanju ljudskim potencijalima te je ponovno nagrađena vrijednim priznanjem, certifikatom Poslodavac Partner koji se dodjeljuje tvrtkama za kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima.

Najbolji rezultat Iskon je ostvario u području odnosa sa zaposlenicima čime potvrđuje kontinuirano ulaganje u dobrobit svojih zaposlenika, pozitivnu i ugodnu radnu okolinu i važnost njihovog zadovoljstva. Posebnu pažnju Iskon pridaje zdravlju svojih zaposlenika, te im tako pruža mogućnost sudjelovanja u programu prevencije stresa i pohađanja pilatesa u korporativnim prostorima. Iskonovci su ponosni i na status jedne od prvih hrvatskih tvrtki koja je u vozni park uvela - službene bicikle.

Iskon redovito provodi istraživanja zadovoljstva zaposlenika radnim uvjetima, radom Uprave tvrtke, međuodjelnom komunikacijom, sustavom nagrađivanja, dostupnim edukacijama te mogućnostima napredovanja. Sukladno rezultatima, kreiraju se inicijative koje dugotrajno pomažu ostvariti još bolje rezultate.

Svi zaposlenici uključeni su u lansiranje novih projekata koji stižu iz Iskon Laba. Primjerice, nedavno predstavljen Napravi sam (DIY) portal „Iskonstrukcije“ rezultirao je i izdvojenom prostorijom u sjedištu tvrtke, u kojoj zaposlenici u trenucima odmora mogu slobodno stvarati opremljeni svim potrebnim alatima. U prostoru blagovaonice već je zasađen zajednički začinski vrt, dok slijedi uređenje radnog prostora kolega koji su nedavno preselili u nove urede.

Voditeljica Odjela ljudskih potencijala, Petrunjela Bura, primila je Certifikat od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje certifikat.

„Drago nam je što SELECTIO nastavlja prepoznavati našu proaktivnost i inicijative u odnosu sa zaposlenicima. Drago nam je što dobivamo pozitivnu povratnu informaciju djelatnika i što smo od samih početaka Iskona, koji je poslovao kao start up, zadržali „ti“ korporativnu kulturu i politiku otvorenih vrata,“ izjavila je Petrunjela Bura, voditeljica Odjela ljudskih potencijala.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

Trenutno je 35 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie predstavništvo Zagreb, AbbVie predstavništvo Sarajevo, AbbVie predstavništvo Beograd, AbbVie predstavništvo Ljubljana, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatska Lutrija, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA - Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.