November 12, 2021.

Kao odgovor na potrebu današnjeg modernog korisnika, koji se ne voli vezati ugovorima i želi plaćati samo ono što doista koristi, Iskon je predstavio Iskon.Play TV – doživljaj jedne potpuno nove televizije. Riječ je o kombinaciji TV usluge i pametnih značajki Android boxa, upakiranih u mali prenosivi uređaj koji se može koristiti na svakoj lokaciji na kojoj gledatelj ima Wi-Fi mrežu bilo kojeg operatora!

Žica ili Wi-Fi? Dokumentarci i(li) sport? Kuća i(li) vikendica? Odaberite sami!

Prije svega, usluga dolazi bez ugovorne obveze i prenosiva je, što znači da korisnika ne veže fiksno za neku prostoriju/lokaciju: može se gledati u bilo kojoj sobi u domu, odnijeti u vikendicu, na putovanje... Za rad je dovoljna samo Wi-Fi mreža, što je značajna prednost jer Iskon.Play TV mogu odabrati korisnici baš svih internet mreža u Hrvatskoj. Posljednja glavna značajka Iskon.Play TV-a ujedno je i najzanimljivija novost u hrvatskoj telco TV ponudi: korisnik ovdje sam bira paketiće kanala koje će imati aktivirane na svojem Iskon.Play TV-u, te sukladno tome samo njih i plaćati. Ipak, prvi takav zadatak kupca Iskon.Play TV-a čeka tek nakon prvih šest mjeseci korištenja – jer u trenutnoj aktualnoj akciji baš svi TV kanali aktivirani su za samo 50 kuna mjesečno. Jedinu je doplatu, po želji, za trajanja akcije potrebno napraviti za dodatni sportski paketić s Arena Sport kanalima 3-10, i to od primamljivih 40 kuna mjesečno.

Uslugu smo samostalno razvijali u Iskonu kao odgovor na potrebe onih korisnika kojima ne odgovara klasična IPTV usluga. Željeli smo imati i drugu opciju, namijenjenu onima koji se ne vole vezati ugovorima niti plaćati sadržaje koje ne konzumiraju. Zato novi Iskon.Play TV funkcionira tako da se bilo što u bilo kojem trenutku može aktivirati ili ugasiti, uključujući i kompletnu uslugu.“, pojasnio je Iskonov CEO Krešimir Madunović tijekom predstavljanja nove TV usluge.

Da je potreba za ovakvom vrstom konzumacije TV sadržaja itekako velika, dokazuje i prvi interes kupaca koji je u Iskonu rezultirao povećanjem broja korisnika TV usluga za čak 73% u odnosu na isti period prošle godine. „Jako smo zadovoljni rezultatom, no on je samo dokaz da smo dobro poslušali i prepoznali potrebe korisnika.“, komentiraju u Iskonu.

Niz mogućnosti za gledatelje

Osim opisanih glavnih značajki Iskon.Play TV-a, svaki novi gledatelj ubrzo nakon odabira usluge postaje fasciniran količinom sadržajnih i tehničkih mogućnosti koje Iskon.Play TV nudi. Prije svega, sav sadržaj sa svih TV kanala automatski se snima i sprema za naknadno gledanje sljedećih sedam dana, dok gledatelj ima ponuđen niz načina dolaska do onoga što ga zanima: od standardnog pretraživanja snimki unutar TV vodiča do napredne Google Voice glasovne pretrage, za koju postoji i zasebna tipka na inače minimalističkom bluetooth daljinskom upravljaču.

Tu je još dobar sustav preporuka sadržaja, tu su razne napredne mogućnosti koje gledatelj ima pri praćenju live TV programa, tu je organizirano spremanje svih emitiranih emisija u kategorije i serijale za još lakšu naknadnu pretragu...

Osim pozamašne liste načina pretrage i gledanja sadržaja, važno je osvrnuti se i na sam box tj. Iskon.Play TV uređaj. Malih je dimenzija i lako prenosiv, kvalitetu slike TV kanala dinamički prilagođava brzini interneta u prostoriji, a dolazi i s USB utorom koji podržava 4K video zapise. Korisniku je, uz Iskonovu aplikaciju s TV kanalima, dostupno još preko 5000 raznih TV aplikacija iz Google Play Store-a, među kojima su (uz prvopozicionirani YouTube) najpopularnije one za igru, informiranje i streaming raznih tipova sadržaja: Plex, NBA, Twitch, Spotify... Iskonov box je i dio Google Assistant ekosustava, što će razveseliti one koji teže kreiranju pametnog doma i upravljanju svim uređajima s jednog mjesta.

50 kuna mjesečno, bez ugovorne obveze

Trebate li uslugu koja će putovati s vama, dodati još jedan prijemnik u svoj dom ili „udahnuti“ pamet TV uređaju koji nije smart – Iskon.Play TV odgovara na svaki zahtjev. Dostupan je za kupovinu putem web narudžbe na https://www.iskon.hr/Televizija/O-Iskon.Play-TV-u. Nakon narudžbe, Iskon.Play TV na adresu kupca može stići u roku od svega nekoliko radnih dana, nakon čega slijede izuzetno jednostavna instalacija te uživanje u novom načinu gledanja TV i ostalih saržaja – bez ugovorne obveze i uz potpunu samostalnost u biranju sadržaja.

Posljednja stvar koju svaki novi Iskon.Play TV-evac mora znati je da ovu uslugu konstantno razvijamo i unaprijeđujemo. Prvi kupci već su mogli s nama proći jedan takav značajan update. U sljedećem stiže Klikalica za odabir paketića kanala, nakon toga i Android TV aplikacija koja će omogućiti TV uslugu bez uzimanja našeg uređaja te dodatni sadržaji za digitalne videoteke. Svaki korisnik može nam dati i svoje povratne informacije, možda i neke nove želje koje će utjecati na budući razvoj Iskon.Play TV-a.“, zaključuje Madunović.

https://www.iskon.hr/Televizija/O-Iskon.Play-TV-u

 

pr@iskon.hr

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.