May 28, 2019.

 

U četvrtom tjednu nove rubrike u kojoj se predstavljaju glazbenici Rock&OFF-a, u suradnji s Iskonom izašla je nova priča – ona o riječkom autorskom tandemu THE SIIDS koji su proglašeni Electro&Off izvođačem godine, čime su dobili još jedno veliko priznanje struke.

Dubinski intervju s duom THE SIIDS pripremila je i realizirala Irena Grgić, jedna od polaznica Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva koja iza sebe ima već nekoliko uspješno odrađenih intervjua s našim nagrađivanim glazbenim izvođačima. Na Irenina pitanja, SIIDSI su odgovarali iskreno i potpuno opušteno pa smo tako saznali kako je započela njihova priča, koliko se međusobno oslanjanju jedan na drugoga te koliko im je općenito bitan balans u životu.

Prava pitanja su nas dovela do saznanja o planovima za budućnost, načina na koji stvaraju pjesme te jesu li možda praznovjerni pa imaju određene rituale prije izlaska na stage. Intervju zadire dublje u THE SIIDS, predstavlja ih u pravom svjetlu, kao bend koji je poznat po svom specifičnom zvuku i spotovima koji su svi od reda vizualne art poslastice.

Talentirani Vedran Klemens nam svojom ilustracijom glazbene kutije na kreativan način pokazuje da je ovo bend kojeg treba slušati, ali i gledati.

 

Kroz novu rubriku, Rock&Off želi ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te njihovom predstavljanju široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također, ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Rock&Off i Iskon iza sebe imaju dugogodišnju suradnju i uspješne projekte pa se ovime samo nastavlja taj niz.

Kroz zajednički vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Predstavljanja će izlaziti na redovitoj tjednoj bazi, a nakon J.R. Augusta, Tonija Starešinića, Irene Žilić i THE SIIDS imat ćemo priliku pobliže upoznati i ostale Rock&OFF pobjednike. Pratimo mjere i veselimo se reaktivaciji zajedničkih aktivnosti u trenutku kada to bude sigurno i moguće. Do onda se veselimo boljem upoznavanju naših glazbenika i na ovaj način, dodali su za kraj iz Iskona.

https://rockoff.hr/the-siids

#  #  #

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.