May 28, 2019.

 

U četvrtom tjednu nove rubrike u kojoj se predstavljaju glazbenici Rock&OFF-a, u suradnji s Iskonom izašla je nova priča – ona o riječkom autorskom tandemu THE SIIDS koji su proglašeni Electro&Off izvođačem godine, čime su dobili još jedno veliko priznanje struke.

Dubinski intervju s duom THE SIIDS pripremila je i realizirala Irena Grgić, jedna od polaznica Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva koja iza sebe ima već nekoliko uspješno odrađenih intervjua s našim nagrađivanim glazbenim izvođačima. Na Irenina pitanja, SIIDSI su odgovarali iskreno i potpuno opušteno pa smo tako saznali kako je započela njihova priča, koliko se međusobno oslanjanju jedan na drugoga te koliko im je općenito bitan balans u životu.

Prava pitanja su nas dovela do saznanja o planovima za budućnost, načina na koji stvaraju pjesme te jesu li možda praznovjerni pa imaju određene rituale prije izlaska na stage. Intervju zadire dublje u THE SIIDS, predstavlja ih u pravom svjetlu, kao bend koji je poznat po svom specifičnom zvuku i spotovima koji su svi od reda vizualne art poslastice.

Talentirani Vedran Klemens nam svojom ilustracijom glazbene kutije na kreativan način pokazuje da je ovo bend kojeg treba slušati, ali i gledati.

 

Kroz novu rubriku, Rock&Off želi ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te njihovom predstavljanju široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također, ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Rock&Off i Iskon iza sebe imaju dugogodišnju suradnju i uspješne projekte pa se ovime samo nastavlja taj niz.

Kroz zajednički vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Predstavljanja će izlaziti na redovitoj tjednoj bazi, a nakon J.R. Augusta, Tonija Starešinića, Irene Žilić i THE SIIDS imat ćemo priliku pobliže upoznati i ostale Rock&OFF pobjednike. Pratimo mjere i veselimo se reaktivaciji zajedničkih aktivnosti u trenutku kada to bude sigurno i moguće. Do onda se veselimo boljem upoznavanju naših glazbenika i na ovaj način, dodali su za kraj iz Iskona.

https://rockoff.hr/the-siids

#  #  #

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.