Iskon u svojem poslovanju i odnosu prema korisnicima primjenjuje visoke standarde sigurnosti i zaštite osobnih podataka.

PITAJTE NAS!

E-mail: osobni.podaci@iskon.hr

U Iskonu poduzimamo tehničke i organizacijske mjere u skladu s najboljom praksom koja nadilazi obveze koje pred nas postavlja zakon.
Redovito edukaciramo naše zaposlenike i angažiramo partnere s kojima ugovaramo odgovarajuće mjere zaštite po standardima Iskona.

Ustrojili smo i posebne organizacijske jedinice koje se bave zaštitom osobnih podataka i sigurnošću podataka i provodimo redovite interne provjere usklađenosti našeg rada sa zakonima i korporativnim pravilima sa ciljem što bolje zaštite privatnosti. Privatnost i sigurnost podataka smatramo kao naše posebne odgovornosti kojih smo svjesni svaki put kad pružamo uslugu našim korisnicima te nastojimo postaviti nove i više standarde u ovom području.

Načela privatnosti

POVJERENJE
Vaše povjerenje je načelo koje nas vodi kontinuirano poduzimanju mjera za poboljšanje zaštite vaših osobnih podataka i privatnosti.

TRANSPARENTNOST
Nastojimo biti potpuno otvoreni i jasni po pitanju obrade vaših osobnih podataka i zaštite privatnosti.

NUŽNO JE ZNATI
Pristup osobnim podacima imaju isključivo ovlaštene osobe Iskona za obavljanje poslova održavanja, poboljšanja kvalitete i naplate usluga.

Prava koja proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka naši korisnici mogu ostvariti putem korisničkih stranica na Moj.Iskon.hr.

Zahtjevi korisnika za promjenama na očitovanjima volje i/ili privolama bit će realizirani u roku od 7 dana od podnošenja zahtjeva. 

PROPISI I KORPORATIVNA PRAVILA

U Republici Hrvatskoj zaštita osobnih podataka u elektroničkim komunikacijama je prvenstveno regulirana Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o elektroničkim komunikacijama.  

Povrh poštivanja ovih zakonskih propisa Iskon primjenjuje i dodatna korporativna pravila i procedure koje su utemeljene na propisima o zaštiti osobnih podataka Europske unije (Opća uredba o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i Direktiva o obradi osobnih podataka i zaštiti privatnosti na području elektroničkih komunikacija (2002/58/EC). 

Uz navedeno, Iskon u svojem poslovanju, kao članica DT Grupe, primjenjuje "Obvezujuća korporativna pravila za zaštitu prava osoba u obradi osobnih podataka unutar Deutsche Telekom Grupe" (tzv. Obvezujuća korporativna pravila za zaštitu privatnosti) te Politiku zaštite privatnosti korisnika.

Obvezujuća korporativna pravila za zaštitu privatnosti osobito definiraju postupanje Iskona, odnosno zaposlenika Iskona prilikom obrade osobnih podataka korisnika, dioničara, zaposlenika i partnera, odnosno prava ovih osoba po pitanju zaštite njihovih osobnih podataka. Pravila su usklađena sa zahtjevima propisanim hrvatskim propisima kao i propisima Europske unije te im je cilj stvaranje jedinstvene i visoke razine zaštite osobnih podataka u Deutsche Telekom Grupi i povrh zakonskih obveza.

Preuzmite dokumente o obvezujućim korporativnim pravilima za zaštitu privatnosti.

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.