Općenito o modovima routera u svim paketima

 

Iskon paketi usluga nude brzi, širokopojasni pristup internetu, putem aDSL i VDSL tehnologije. 

Usluga Iskon Interneta specifična je po tome što krajnji korisnik ne mora samostalno podešavati uređaj (router) za spajanje na internet. Routeri koje Iskon korisnicima daje na korištenje samostalno se konfiguriraju, odnosno, sa Iskonovog servera kupe konfiguracijski paket.
 
Svi Iskon Internet paketi (osim onih iz Carnet ponude) dolaze u routing modu (način povezivanja prilikom kojeg se router samostalno spaja na internet, bez potrebe za ručnim pokretanjem konekcije). Iz tog razloga, krajnji korisnik ne treba korisničko ime niti lozinku za spajanje na internet, već odmah nakon što router obavi autokonfiguraciju može neometano pristupati internetu.
 
U slučaju da vam iz nekog razloga ipak treba bridge mode (način povezivanja na internet prilikom kojeg je potrebno ručno pokrenuti konekciju) - zahtjev za promjenom možete poslati putem korisničkih stranica.

Pogledajte ponudu Iskon DUO i TRIO paketa

O usluzi CARNet

 
Iskon Carnet usluga je pristupa širokopojasnom internetu namijenjena studentima, školarcima i zaposlenicima obrazovnih ustanova.
Za spajanje na internet potreban vam je aktivan AAI@EduHr račun (korisnička oznaka) putem kojega se autorizira spajanje na internet. Vaše AAI@EduHr podatke možete dobiti u tajništvu, odnosno referadi ili informatičkoj službi vaše obrazovne ustanove. Spajanje na internet Carnet ne naplaćuje.
Iskon Carnet usluga inicijalno se podešava u "bridge" načinu rada (svako računalo mora imati broadband pppoe konekciju, koju je potrebno pokrenuti prije nego se spojite na internet). No, moguće je i spojiti više različitih uređaja (računalo, tablet, smartphone) istovremeno na internet! Dovoljno je da na korisničkim stranicama moj.iskon.hr promijenite način rada modema u "routed".

O detaljima usluge pogledajte na sljedećem linku, a preporučamo vam i da posjetite stranice Carneta.

Upute

Upute za podešavanje Carnet konekcije možete pronaći na linku - Carnet upute

CARNet routing mode

Upute za spajanje Windows 7

Upute za povezivanje u bežičnu mrežu - Windows 7

Besplatni telefon tehničke podrške 0/24

0800 6320

Besplatni info telefon 8-20 h
(Usluge, paketi, ponude, cijene, dostupnost, računi...)

0800 1000

Iskon.hr stranica koristi kolačićeee

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.