Uputa za postavke roditeljske zaštite
 
U sklopu Iskon TV usluge moguće je podesiti razne stavke kontrole programa.
 
Sadržaji nepoćudni za djecu i maloljetnike (programi za odraslu publiku), dolaze unaprijed zaštićeni roditeljskim PIN-om. Korisnici mogu te programe trajno otključati ili postaviti zabrane na druge programe po želji.

Trajno otključavanje/zaključavanje programa
 
 
Pritisnite tipku [Menu]/[Portal] i odaberite izbornik Postavke. Unutar izbornika navigirajte do stavke Roditeljska zaštita, nakon čega će vas sučelje tražiti da unesete svoj PIN.

Odaberite ime korisničkog profila za kojeg želite napraviti promjenu, nakon čega će se otvoriti popis kanala.
Oni kanali koji imaju ispred sebe ikonu trokuta sa uskličnikom su zaključani. Da biste otključali kanal, pritisnite tipku [OK] na zaključanom kanalu, i ikona uskličnika će se maknuti. Da biste ga ponovno zaključali, pritisnite ponovno tipku [OK] i program će postati zaključan.
Nakon što ste izvršili promjene, pritisnite na daljinskom tipku strelice unazad (Glavni izbornik na ekranu) kako bi se promjene sačuvale.

Promjena PIN-a za roditeljsku zaštitu

Kako biste promijenili PIN za roditeljsku zaštitu, uđite u izbornik Postavke->TV sučelje, i odaberite stavku Promijeni roditeljski PIN.

Unesite novi PIN u "Novi roditeljski PIN" i ponovite unos u "Novi roditeljski PIN ponovo".

Automatska prijava
 
U slučaju da imate više korisničkih profila podešenih na Iskon TV prijamniku, možete podesiti da se određeni profil automatski učitava kod svakog resetiranja, ili podesiti da nakon učitavanja sustava dobijete stranicu na kojoj odabirete koji profil želite učitati (ova opcija je korisna ukoliko imate jedan profil za djecu koju želite sačuvati od nepoćudnih sadržaja, a drugi za ostale ukućane).
Kako bi uključili ili isključili automatsku prijavu, uđite u izbornik Postavke->TV sučelje->Automatska prijava. Nakon što unesete PIN, pojaviti će se opcija za uključivanje i/ili isključivanje Automatske prijave.

Status automatske prijave mijenjate tipkom [OK].

Nakon izmjene, pritisnite tipku za povratak kako bi se promjene sačuvale.

Postavke dobi korisnika
 
Osim ručnog podešavanja roditeljske zaštite, na raspolaganju vam je i automatska zaštita programa, koja se provodi po dobi korisnika.
U slučaju da imate više korisničkih profila, odnosno, imate korisnički profil koji ste stavili na raspolaganje djeci, na takav profil možete podesiti limit emisija pogodnih za određeni uzrast. Primjerice, ako kao dob korisnika podesite 12 godina, emisije koje su deklarativno za stariji uzrast neće biti prikazivane unutar tog korisničkog profila.
Maksimalna vrijednost koja se može unijeti kao dob korisnika je 21 (to je postavka koja ne filtrira nikakav sadržaj).
Da biste promijenili dob korisnika, otvorite izbornik Postavke i u njemu odaberite stavku Roditeljska zaštita. Nakon unosa PIN-a, odaberite "Starost korisnika".

Odaberite korisnika (korisnički račun) i unesite željenu vrijednost. Kako bi sačuvali izmjene pritisnite tipku [OK]  i zatim strelicu za povratak na daljinskom (Nazad/spremi u sučelju Iskon TV-a).

Besplatni telefon tehničke podrške 0/24

0800 6320

Besplatni info telefon 8-20 h
(Usluge, paketi, ponude, cijene, dostupnost, računi...)

0800 1000

Iskon.hr stranica koristi kolačićeee

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.