Osnovne informacije o raskidu pretplatničkog ugovora

U skladu sa važećim propisima o zaštiti potrošača i ako podaci o ugovorenoj usluzi nisu u skladu sa zahtjevom korisnika ili je došlo do prijevare ili zlouporabe podataka, korisnik ima pravo raskinuti ugovor u roku od 14 dana od dana sklapanja istoga. Osim toga, korisnik u skladu s važećim propisima može zatražiti raskid ugovora u bilo kojem trenutku korištenja. Ako se ugovor raskida unutar unutar obveznog trajanja ugovorne obveze, korisniku će biti naplaćena izlazna naknada, definirana prema cjeniku ovisno o uvjetima pojedinog ugovora.

Ugovor se raskida pisanom obavijesti o raskidu koja je upućena Iskonu osobno, poštom, telefaksom, e-mailom ili telefonom, te je potrebno navesti uslugu koju se raskida, ime i prezime korisnika, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte te odgovarajući dokaz identiteta. 
U slučaju slanja obavijesti o raskidu poštom, osobno ili telefaksom potrebno je priložiti i presliku osobne iskaznice korisnika. Adrese Iskon sjedišta i regionalnih ureda nalaze se na Iskonovoj web stranici https://www.iskon.hr/O-Iskonu/Gdje-smo/Prodajna-mjesta-centrala-i-regionalni-uredi, a broj telefaksa je 01/6000 777.

U slučaju slanja e-mailom, privatni korisnik šalje obavijest na e-mail adresu iskonovac@iskon.hr, a poslovni korisnik na poslovna-podrska@iskon.hr. Korisnik može poslati obavijest e-mailom poslanim s mail adrese koja je navedena kao kontakt mail adresa prilikom sklapanja ugovora, e-mailom poslanim s mail adrese koja je dodijeljena prilikom sklapanja ugovora, slanjem e-maila putem web portala moj.iskon.hr ili e-mailom poslanim s neke druge mail adrese, a u tom slučaju je  obavezno priložiti i presliku osobne iskaznice korisnika.

U slučaju telefonskog slanja obavijesti o raskidu ugovora, Iskon korisniku šalje zahtjev koji je primio telefonski, a korisnik mora pisanim putem poslati svoju suglasnost na zahtjev za raskid ugovora. Za raskid ugovora možete koristiti i Obrazac za jednostrani raskid ugovora kojeg možete pronaći niže:

Besplatni telefon tehničke podrške 0/24

0800 6320

Besplatni info telefon 8-20 h
(Usluge, paketi, ponude, cijene, dostupnost, računi...)

0800 1000

Iskon.hr stranica koristi kolačićeee

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.