June 01, 2016.

Što ako vaš dom nije izgrađen pametan? Što ako, osim uz njega, vodite brigu još nekoj nekretnini? Ili pak o svojoj obitelji, djeci, kućnim ljubimcima, starijim osobama? Tada svaki trenutak izvan doma stvara napetost, čak i strah od potencijalnih crnih scenarija.

  • Iskon.Smarthome čini set pametnih uređaja koji omogućuju upravljanje domom na daljinu: mjeri vlagu, temperaturu, potrošnju energije, bilježi kretnje, pali i gasi uređaje te omogućuje video nadzor
  • Cjelovitim rješenjem upravlja se pomoću intuitivne mobilne i web aplikacije
  • Dostupan je svima, bez obzira kojeg telekom operatora koristili
  • Early bird cijena od 1100 kuna (jednokratno plaćanje) do 1. srpnja ili do isteka zaliha na https://shop.iskon.hr/
  • Iskonovci na konferenciji za medije najavili razvoj dodatnih senzora, ali i uparivanje s već dostupnim uređajima na tržištu – prve na redu Osram pametne žarulje

Iako pametna rješenja i uređaji za domove danas više nisu novost, Iskon je predstavio inovativno rješenje Iskon.Smarthome – sustav za upravljanje domom na daljinu. Riječ je o setu međusobno povezanih uređaja koji se jednostavno postavljaju i aktiviraju, a zatim kontroliraju stanje u domu. Mjere temperaturu, vlagu i potrošnju energije, reagiraju na pokrete, pale i gase elektroničke uređaje te video nadzorom prate zbivanja u odabranoj prostoriji.

 

Smarthome nije namijenjen samo korisnicima Iskonovih telekomunikacijskih usluga, već ga mogu koristiti svi bez obzira na operatora.

Sadržaj osnovnog kompleta Iskon.Smarthome-a

Mozak cijelog sustava, i glavni diferencijator od već postojećih jediničnih rješenja, je centralna jedinica koja spaja sve postavljene senzore te omogućuje upravljanje putem mobilne i web aplikacije. 

Uz centralnu jedinicu, osnovni je komplet obogaćen s četiri senzora. Dolaze u obliku tri uređaja koji se lako postavljaju u stanu, bez potrebe za dodatnim radovima. Tu su senzor mikroklime (temperatura + vlaga) i pokreta u jednom uređaju te pametna utičnica koja pali i gasi uređaje uz mjerenje potrošnje energije. Komplet sadrži i kameru za video nadzor, koja omogućuje pregled događanja u domu i pravovremene reakcije.

„Najvažnije je ipak upravljanje i prilagodba senzora vlastitim potrebama“, pojašnjavaju u Iskonu. „Web i mobilna aplikacija za iOS i Andorid uređaje omogućuju jednostavni pregled trenutnog stanja u domu, podešavanje notifikacija u slučaju promjena, upravljanje svim uređajima i senzorima na daljinu. To je ono što Iskon.Smarthome čini cjelovitim i pametnim rješenjem. Sve je na jednom mjestu, jednostavno i vrlo intuitivno za korištenje“, zaključuju Iskonovci.

Hrvatska usluga s nizom planova i potencijala

Važno je spomenuti kako se radi o osnovnom kompletu senzora, koji su u Iskonu razvili u suradnji s domaćom IT tvrtkom SmartSense te produkt dizajnericom Mašom Vukmanović. U Iskon Labu se već razvijaju dodatni, nišni senzori koji će postati dostupni tijekom jeseni. Najavljena je i mogućnost uparivanja centralne jedinice s pametnim uređajima drugih proizvođača. Tako će se uskoro uz pomoć Iskon.Smarthome aplikacije moći kreirati ambijentalna rasvjeta te paliti i gasiti Osram pametne žarulje.

„Uslugu želimo nastaviti razvijati zajedno sa Smarthome korisnicima. Prve povratne informacije tj. želje testera već imamo, no voljeli bismo iste primiti i od prvih kupaca. Naše rješenje koristi ZigBee protokol, svojevrsni standard u svijetu pametnih uređaja. Time smo Smarthome-u osigurali blistavu budućnost i primjenu u bilo kojem domu.“, pojasnili su iz Iskona. 

Early bird cijena za prve kupce

Iskon.Smarthome osnovni komplet, kao i dodatni senzori, od sada su dostupni za kupovinu putem Iskon.Webshopa na https://shop.iskon.hr/artikli/smarthome-paket/popust-1000kn. Prva, early bird cijena od 1100 kuna za cijeli komplet senzora traje do 1. srpnja ili do isteka zaliha, te time postaje svojevrsni best buy u trenutnoj ponudi rješenja za pametne domove.

Korisnici koji se odluče za Smarthome u Iskonovom webshopu mogu ostvariti i do 1000 kuna popusta prilikom potpisivanja novog ugovora  ili nadogradnje telekomunikacijske usluge.

„Riječ je o jednokratnom plaćanju iznosa od 1100 kuna, s mogućnošću plaćanja do 12 obroka bez kamata svim kreditnim karticama. Ne postoji dodatna naknada koja bi se iskazivala na mjesečnom računu za telekomunikacijske usluge“, objašnjava Iskonov Krešimir Madunović. Podsjeća da su u webshopu dostupni i pojedinačni senzori, koji sukladno individualnim potrebama dodatno obogaćuju komplet.

Damir Sabol – prvi korisnik Iskon.Smarthome usluge

Među prvim testerima usluge našao se i Iskonov osnivač, vlasnik tvrtke MicroBlink i jedan od najvećih domaćih IT vizionara, Damir Sabol. „Osim što se jednostavno instalira i funkcionira iz prve, Iskon.Smarthome je odmah pronašao primjenu u mojoj svakodnevici. Kao vlasnik vikendice imam poteškoća s vlagom, koje rješavam paljenjem ovlaživača. Sada to mogu na daljinu, automatski, jednostavnim kreiranjem pravila: ako je vlaga xy, pali ovlaživač“, pojasnio je Sabol.

Kao dvije velike prednosti Iskon.Smarthome rješenja spomenuo je i uvijek dostupnu tehničku podršku te telco standard zaštite podataka koji njeguju u Iskonu.

http://smarthome.iskon.hr/

https://shop.iskon.hr/artikli/smarthome-paket/popust-1000kn

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.