June 14, 2017.

Pričajte i surfajte potpuno bezbrižno u zemljama EEA na svojoj Iskon.Mobile tarifi.

Što to znači za Iskon.Mobile korisnike?

Korištenje roaming usluga u zemljama EEA (EU + Island, Norveška i Lihtenštajn) za potrebe povremenih putovanja obračunavat će se na temelju domaćih cijena u tarifi ili opciji korisnika (nacionalna cijena usluga) na sljedeći način:

Potrošnja prometa i jedinica uključenih u tarifu/opciju jednaka je kao i unutar Hrvatske. Minute/SMS-ovi/podatkovni promet koje imate u tarifi/opciji troše se u zemljama EEA kao što se troše i unutar Hrvatske, i ni kune više.

Nakon potrošnje jedinica za minute/SMS-ove uključenih u tarifu/opciju daljnja potrošnja jedinica naplaćuje se po istoj cijeni kao i unutar Hrvatske uvećano za roaming naknadu. Nakon što potrošite sve minute/SMS-ove iz tarife/opcije, tada se daljnje minute/SMS-ovi naplaćuju po istoj cijeni kao i unutar Hrvatske uz naplatu dodatne roaming naknade. Odnosno, cijena svih odlaznih poziva iznosi 0,80 kn/min + 0,29 kn/min = 1,09 kn/min, dok je cijena odlaznih SMS-ova 0,80 kn/SMS + 0,09 kn = 0,89 kn/SMS, a cijena MMS-ova 0,80 kn/MMS + 0,05 kn = 0,85 kn/MMS. Nemate razloga za brigu, Iskon.Mobile ima puuuno jedinica, dovoljno da javite svojim najdražima da ste sretno stigli i još mnogo više.

Nakon potrošnje podatkovnog prometa unutar tarife/opcije, daljnje surfanje ponaša se kao da ste unutar Hrvatske. Nakon što potrošite sav podatkovni promet iz tarife/opcije, tada se daljnje korištenje interneta ponaša kao i da ste unutar Hrvatske. Na period od 24 sata brzina vam se smanjuje na 64 kbps, a nakon isteka tog perioda podatkovni promet bit će onemogućen. Za nastavak surfanja aktivirajte opciju s uključenih 1 ili 3 GB, kao da se nalazite unutar Hrvatske.  Iskon.Mobile tarifa ima uključeno sasvim dovoljno prometa da bezbrižno podijelite sve fotke s vaših putovanja.

Naknada za uspostavu poziva se ne naplaćuje, nigdje i nikada.

Dolazne minute/SMS-ovi se ne naplaćuju, uvijek ste na raspolaganju kada želite biti.

Primjenjuju se obračunske jedinice koje vrijede u okviru tarife/opcije.

U cilju sprječavanja zlouporabe ili prekomjerne uporabe Iskon.Mobile može primijeniti politiku pravedne uporabe na potrošnju roaming usluga u zemljama EEA. Mjere koje se pri tome mogu primijeniti su sljedeće:

  1. zahtjev za dodatnim dokazom o uobičajenom boravištu u RH ili drugim stabilnim vezama s RH, a koji nije predviđen Općim uvjetima poslovanja ili drugim posebnim uvjetima i/ili specifikacijama;
  2. primjena mehanizma kontrole radi utvrđivanja koristi li pojedini korisnik pretežito usluge u Iskon.Mobile pokretnoj mreži ili one u roamingu u EEA i je li pri tome korisnik uglavnom bio prijavljeni u Iskon.Mobile pokretnoj mreži ili u roamingu u EEA. Ukoliko se utvrdi da je pojedini korisnik u prethodnom promatranom razdoblju, koje nije kraće od 4 mjeseca, pretežito koristio pojedinu uslugu u roamingu u EEA i uglavnom bio prijavljen u roamingu u mrežama drugih operatora u EEA, Iskon.Mobile može tom korisniku poslati upozorenje o utvrđenom obrascu ponašanja koje upućuje na rizik zlouporabe ili prekomjerne uporabe regulirane roaming usluge u EEA. Ukoliko nakon 15 dana od poslane obavijesti korisnik u promatranom razdoblju i dalje zadrži pretežito korištenje te usluge u roamingu u EEA, pri čemu je i dalje uglavnom prijavljen u roamingu u mrežama drugih operatora u EEA, Iskon.Mobile može u slučaju tog korisnika primijeniti dodatnu roaming naknadu na daljnje korištenje te usluge;
  3. kao dodatan mehanizam kontrole rizika zlouporabe ili prekomjerne uporabe roaming usluga može se pratiti postoji li dugotrajna neaktivnost određene SIM kartice/eSIM profila povezane uglavnom ili isključivo s uporabom u roamingu, odnosno postoji li pretplata i uzastopna uporaba više SIM kartica/eSIM profila od strane istog korisnika u roamingu. Ukoliko se u promatranom razdoblju za pojedinog korisnika utvrdi postojanje pokazatelja navedenih u ovoj točki, Iskon.Mobile može tom korisniku poslati upozorenje o utvrđenom obrascu ponašanja koje upućuje na rizik zlouporabe ili prekomjerne uporabe roaming usluga u EEA. Ukoliko i nakon 15 dana od poslane obavijesti pokazatelji korištenja Iskon.Mobile usluge ukazuju na rizike zlouporabe ili prekomjerne uporabe roaming usluga u EEA Iskon.Mobile može u slučaju tog korisnika primijeniti dodatnu roaming naknadu na daljnje korištenje roaming usluga u EEA.

Dolazni poziv na području EEA se ne naplaćuje. Obračunske jedinice u EEA u slučaju naplate dodatne roaming naknade su: odlazni poziv 30 sekundi prva minuta, kasnije 1 sekunda, prijenos podataka 1 kilobajt. 

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.