November 08, 2023.

Najljepši poklon

Rijetko koji prolaznik proteklih nekoliko dana nije zastao na Voštanici, u Ulici bana Josipa Jelačića ispred kućnog broja 15. Razlog je bio nesvakidašnji prizor hrabre mlade dame koja u borbi s jugom na dizalici neumorno oslikava bočno pročelje zgrade.

Njena narančasto-plava skica isprva nije otkrivala o čemu se točno radi, no kako je vrijeme odmicalo počela se sve jasnije ocrtavati ilustracija zadarskih simbola: morskih orgulja, pozdrava suncu i cvijeta višnje maraske. Ubrzo su iz telekoma Iskon otkrili da je mural u nastanku njihov poklon gradu u suradnji s našom najaktivnijom domaćom ilustratoricom i street artisticom Teom Jurišić iz GNG kolektiva.

„Tea je otprije poznata po predivnim radovima na zgradama, zidovima, čak i autobusnim stanicama u dalmatinskim gradovima. Zato smo joj bez problema dali odriješene ruke u osmišljavanu zadarskog murala. Osim nas, Tea je u procesu oduševila i Zadrane, što je i bio glavni cilj nastanka narančastog murala.“, pojašnjava Iskonov direktor marketinga Gordan Glušac.

Ovog su vikenda, kako bi zajedno proslavili dovršetak vjerojatno najljepšeg dosad zadarskog murala, organizirali niz radionica i drugih besplatnih aktivnosti za Zadrane „Iskon city takeover“, a posjetitelji su dobili i prigodne poklon-torbe s Teinom ilustracijom s murala.

Pogledajte video kako je nastao Tein rad, kojeg su odmah „odobrili“ svi stanovnici, susjedi i prolaznici.

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.