October 03, 2013.

Predstavljene su Iskonstrukcije, domaća online zajednica kojoj je glavni cilj okupiti ljubitelje DIY-a, hobiste, voditelje radionica, samouke majstore, blogere, ali i profesionalce koji rado dijele svoje upute i praktične savjete s onima u potrazi za instrukcijama i inspiracijom.

DIY (do-it-yourself tj. Napravi sam) je jedna od najpopularnijih zimskih pretraživačkih kategorija na internetu i pokret koji nikad ne jenjava. Čak 96%  ispitanih Hrvata se barem jednom okušalo u „Napravi sam“ projektu, bilo da se radilo o popravku, redizajnu ili izradi od početka. S obzirom na to da su aktivni članovi pokreta rasuti po raznim grupama, forumima i časopisima, ne postoji dvojba da nam je i u Hrvatskoj kucnuo čas za centralno online mjesto za DIY projekte i praktične savjete.

Iskonstrukcije trenutno djeluju u pet kategorija: Tehnologija, Djeca, Kuhanje, Idem van i Ostajem doma. Među prvim unesenim korak-po-korak uputama već se nalazi DIY sef, uputa kako blokirati oglase u svojem internetskom pregledniku, detaljan opis načina izrade vertikalnog vrta ili LED rasvjete u ormaru. Na stranicu su dobrodošli svi koji vole dijeliti ili upijati kreativne ideje i znanje.

Nastale u Iskonu, Iskonstrukcije su novi smjer sponzorske strategije ovog telekoma, koje će u godini pred nama zaživjeti i u offline svijetu, te na televiziji putem posebnog kanala Iskonstrukcije.TV.

„Spektar interesa Iskonovih korisnika, postojećih i potencijalnih, seže dalje od interneta i televizije. Željeli smo im dodatno olakšati svakodnevicu, učiniti je inovativnijom i kreativnijom. Platforma je nastala po uzoru na globalne WikiHow i Instructables u suradnji s agencijom DRAP“, pojašnjava CEO Saša Kramar iz Iskona, koji je i u prošlosti lansirao uspješne medijske projekte. „Iskonstrukcije su ipak nešto drugačije od portala. Radi se o zajednici koju je potrebno pridobiti, animirati i zadržati na platformi. Veselimo se svim suradnjama i poznanstvima koja nam donose Iskonstrukcije.“, zaključuje Kramar.

Pregledajte Iskonstrukcije, bookmarkirajte ih već danas i priključite se zajednici istraživača i kreativaca: www.iskonstrukcije.hr

Iskon.hr stranica koristi kolačićeee

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.