Fenomenalna vijest za sve putujuće Iskonovce!

od 15.6.2017. mijenjaju se pravila roaminga. Pričajte i surfajte potpuno bezbrižno u zemljama EEA na svojoj Iskon.Mobile tarifi.

Što to znači za Iskon.Mobile korisnike?

Korištenje roaming usluga u zemljama EEA (EU + Island, Norveška i Lihtenštajn) za potrebe povremenih putovanja obračunavat će se na temelju domaćih cijena u tarifi ili opciji korisnika (nacionalna cijena usluga) na sljedeći način:

Potrošnja prometa i jedinica uključenih u tarifu/opciju jednaka je kao i unutar Hrvatske. Minute/SMS-ovi/podatkovni promet koje imate u tarifi/opciji troše se u zemljama EEA kao što se troše i unutar Hrvatske, i ni kune više.

Nakon potrošnje jedinica za minute/SMS-ove uključenih u tarifu/opciju daljnja potrošnja jedinica naplaćuje se po istoj cijeni kao i unutar Hrvatske uvećano za roaming naknadu. Nakon što potrošite sve minute/SMS-ove iz tarife/opcije, tada se daljnje minute/SMS-ovi naplaćuju po istoj cijeni kao i unutar Hrvatske uz naplatu dodatne roaming naknade. Odnosno, cijena svih odlaznih poziva iznosi 0,80 kn/min + 0,29 kn/min = 1,09 kn/min, dok je cijena odlaznih SMS-ova 0,80 kn/SMS + 0,09 kn = 0,89 kn/SMS, a cijena MMS-ova 0,80 kn/MMS + 0,05 kn = 0,85 kn/MMS. Nemate razloga za brigu, Iskon.Mobile ima puuuno jedinica, dovoljno da javite svojim najdražima da ste sretno stigli i još mnogo više.

Nakon potrošnje podatkovnog prometa unutar tarife/opcije, daljnje surfanje ponaša se kao da ste unutar Hrvatske. Nakon što potrošite sav podatkovni promet iz tarife/opcije, tada se daljnje korištenje interneta ponaša kao i da ste unutar Hrvatske. Na period od 24 sata brzina vam se smanjuje na 64 kbps, a nakon isteka tog perioda podatkovni promet bit će onemogućen. Za nastavak surfanja aktivirajte opciju s uključenih 1 ili 3 GB, kao da se nalazite unutar Hrvatske.  Iskon.Mobile tarifa ima uključeno sasvim dovoljno prometa da bezbrižno podijelite sve fotke s vaših putovanja.

Naknada za uspostavu poziva se ne naplaćuje, nigdje i nikada.

Dolazne minute/SMS-ovi se ne naplaćuju, uvijek ste na raspolaganju kada želite biti.

Primjenjuju se obračunske jedinice koje vrijede u okviru tarife/opcije.

U cilju sprječavanja zlouporabe ili prekomjerne uporabe Iskon.Mobile može primijeniti politiku pravedne uporabe na potrošnju roaming usluga u zemljama EEA. Mjere koje se pri tome mogu primijeniti su sljedeće:

  1. zahtjev za dodatnim dokazom o uobičajenom boravištu u RH ili drugim stabilnim vezama s RH, a koji nije predviđen Općim uvjetima poslovanja ili drugim posebnim uvjetima i/ili specifikacijama;
  2. primjena mehanizma kontrole radi utvrđivanja koristi li pojedini korisnik pretežito usluge u Iskon.Mobile pokretnoj mreži ili one u roamingu u EEA i je li pri tome korisnik uglavnom bio prijavljeni u Iskon.Mobile pokretnoj mreži ili u roamingu u EEA. Ukoliko se utvrdi da je pojedini korisnik u prethodnom promatranom razdoblju, koje nije kraće od 4 mjeseca, pretežito koristio pojedinu uslugu u roamingu u EEA i uglavnom bio prijavljen u roamingu u mrežama drugih operatora u EEA, Iskon.Mobile može tom korisniku poslati upozorenje o utvrđenom obrascu ponašanja koje upućuje na rizik zlouporabe ili prekomjerne uporabe regulirane roaming usluge u EEA. Ukoliko nakon 15 dana od poslane obavijesti korisnik u promatranom razdoblju i dalje zadrži pretežito korištenje te usluge u roamingu u EEA, pri čemu je i dalje uglavnom prijavljen u roamingu u mrežama drugih operatora u EEA, Iskon.Mobile može u slučaju tog korisnika primijeniti dodatnu roaming naknadu na daljnje korištenje te usluge;
  3. kao dodatan mehanizam kontrole rizika zlouporabe ili prekomjerne uporabe roaming usluga može se pratiti postoji li dugotrajna neaktivnost određene SIM kartice/eSIM profila povezane uglavnom ili isključivo s uporabom u roamingu, odnosno postoji li pretplata i uzastopna uporaba više SIM kartica/eSIM profila od strane istog korisnika u roamingu. Ukoliko se u promatranom razdoblju za pojedinog korisnika utvrdi postojanje pokazatelja navedenih u ovoj točki, Iskon.Mobile može tom korisniku poslati upozorenje o utvrđenom obrascu ponašanja koje upućuje na rizik zlouporabe ili prekomjerne uporabe roaming usluga u EEA. Ukoliko i nakon 15 dana od poslane obavijesti pokazatelji korištenja Iskon.Mobile usluge ukazuju na rizike zlouporabe ili prekomjerne uporabe roaming usluga u EEA Iskon.Mobile može u slučaju tog korisnika primijeniti dodatnu roaming naknadu na daljnje korištenje roaming usluga u EEA.

Dolazni poziv na području EEA se ne naplaćuje. Obračunske jedinice u EEA u slučaju naplate dodatne roaming naknade su: odlazni poziv 30 sekundi prva minuta, kasnije 1 sekunda, prijenos podataka 1 kilobajt. 

Iskon.hr stranica koristi kolačićeee

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.