July 01, 2010.

Iskonova tvrtka kćer Regica, u skladu s odlukom CARneta o početku registriranja vršnih hr domena, od danas omogućuje registriranje istih putem interneta.

Podsjetimo, CARNet je donio novi Pravilnik o registraciji domena u Hrvatskoj koji je stupio na snagu 15. lipnja 2010. godine, a prema kojem registraciju vršnih hr domena kao i domena com.hr, njihovo produljenje te sve ostale poslove vezane uz administraciju, umjesto CARneta preuzimaju za to ovlašteni registrari među kojima je i Regica. Najznačajnija promjena koja je proizišla iz novog Pravilnika vezana je uz dodjeljivanje vršnih hr domena. Pravne osobe će tako, osim jedne besplatne hr domene koja nosi naziv tvrtke, moći od sada registrirati i devet dodatnih naplatnih hr domena, a fizičke osobe i obrtnici po jednu naplatnu hr domenu bilo kojeg naziva. Pri tome će prednost imati oni koji se prvi prijave za registraciju. Svi postojeći korisnici komercijalnih domena također moraju odabrati svog registrara preko kojeg će vršiti produljenje registracije te moguće promjene podataka.

Cijena registracije i korištenja domena za godinu dana za vršne .hr domene iznosi 500 kn + PDV, a za domene .com.hr 40,00 kn + PDV.

Sustav za registraciju domena kojim raspolaže Regica je u potpunosti automatiziran i omogućuje sasvim jednostavnu i brzu registraciju domena putem interneta. Korisnik nakon što pristupi internet stranici www.regica.hr može odmah provjeriti dostupnost domene koju želi tako da upiše njezin naziv. Sustav potom ispisuje sve moguće kombinacije naziva domene te razlikuje one koje su slobodne od onih koje su zauzete. Za kupovinu domene potrebno je izvršiti prijavu unošenjem podatka potrebnih za identifikaciju korisnika te uplatiti sredstva na vlastiti račun bez kojih nije moguće odobrenje registracije.

Iskon.hr stranica koristi kolačićeee

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.