July 03, 2015.

Odaberi majicu hrvatskih ilustratora i plati je #hashtagom

U Iskonovom Pop Up Shopu na nadolazećem Danu D posjetitelji će imati jedinstvenu priliku odabrati majice hrvatskih ilustratora, a umjesto novcem platiti ih – fotografijom. Uz moto „No cash, hashtags only“ tako će biti predstavljeni rezultati natječaja za tekstilne promo materijale, u kojem se prije točno godinu dana okušalo stotinjak hrvatskih ilustratora, dizajnera i likovnjaka. 

Svi posjetitelji su pozvani da u Pop Up Shopu u sklopu D-Marketa tijekom subote i nedjelje odaberu majicu s ilustracijom koja im se najviše sviđa, odjenu je te svoju fotografiju podijele na Instagramu ili Facebooku uz hashtagove #iskonovci i #dand2015. To će biti jedini uvjet za dolazak u trajno vlasništvo zanimljivih majica, na koje su mnogi već bacili oko s obzirom na njihovu atraktivnost i nosivost. Pop Up Shop će za sve zainteresirane ljubitelje domaćeg dizajna i ilustracije biti otvoren u subotu (4.7.) od 10:00 do 20:00 sati te u nedjelju (5.7.) od 10:00 do 18:00 sati.

Ilustracije na majicama za koje nije potreban novac izradili su odabrani autori – pobjednici natječaja „Iskon očima ilustratora“:Ivana Pipal, Ninja Tiger, Hana Šoštarić, Ivo Matić i Sandra Bajt.

„Natječaj koji smo raspisali upravo u suradnji s Danom D i partnerskom Vizkulturom predstavio nam je mnogo talenata s područja ilustracije, ali i zadao težak posao odabira pet najboljih. Sada će posjetitelji od tih pet dizajna za sebe birati jedan, najdraži. U Iskonovom Pop Up Shopu valuta će biti sveprisutni hashtag, kako bi svi koji to žele uz malu asistenciju interneta dobili priliku u dodati nešto novo u garderobu, a novac potrošiti kod ostalih izlagača na ove godine vrlo atraktivnom D-Marketu.“, pojasnili su Iskonovci koji su mjesto događanja (Stara vojna bolnica u Vlaškoj ulici 87, Zagreb) pokrili besplatnim wi-fi-jem za sve goste.

Iskon će na Danu D premijerno objaviti i detalje novog kruga natječaja „Iskon očima ilustratora“.  Zainteresirani  kreativci će sve potrebne materijale pronaći i na Iskonovom webu te partnerskom portalu Vizkultura.hr.

NaD-Marketuu sklopu Dana D još izlažuBorovo(tenisice Startas),Martina Miholić(Designers Speed Dating),Iglaonica(odjeća),Naša posla(obuća),Vedrana Mastela(odjeća),Yelena H.(odjeća),Bruka Notes(ilustrirani notesi, torbe, plakati...),Cira(unikatni umjetnički proizvodi),Gloopy(svakodnevni predmeti),Minja Tarle(torbe),Nokoncept(reciklirani proizvodi) iS-TA2(tetovaže).

http://2015.dan-d.info/