June 08, 2012.

Iskon u suradnji sa Zagrebačkim holdingom, podružnica Upravljanje sportskim objektima, započinje obnovu stolnoteniskih stolova na otvorenom, na Jarunu i u Trnskom. Riječ je o ukupno 12 stolova koji su trenutno u lošem stanju i neprikladni za igranje.

Iskon u suradnji sa Zagrebačkim holdingom, podružnica Upravljanje sportskim objektima, započinje obnovu stolnoteniskih stolova na otvorenom, na Jarunu i u Trnskom. Riječ je o ukupno 12 stolova koji su trenutno u lošem stanju i neprikladni za igranje, a nanošenjem specijalnih materijala prilikom obnove omogućit će se veća otpornost na vanjske uvjete, a time i duže trajanje stolova.
Osim obnove postojećih betonskih stolova Iskon planira tijekom ljeta postaviti pomične profesionalne stolove na raznim lokacijama u Zagrebu. Popis lokacija bit će poznat do kraja lipnja. Iskonovci pozivaju sve neprofitne organizacije kao i vlasnike različitih površina u gradu koji su voljni ustupiti mjesto za postavljanje stola i tako omogućiti igranje svima koji to žele, da im se jave putem Facebooka. Iskon je otvorio natječaj za dodjelu stolova i stolnoteniske opreme, a svatko tko se prijavi treba navesti lokaciju koju namjerava ustupiti te uvjeriti Iskonovce da je lokacija prikladna, dostupna za sve te da može privući igrače. Sličan projekt popularizacije stolnog tenisa provodi se od 2012. godine u Velikoj Britaniji pod nazivom Pingengland.
Visokokvalitetne profesionalne stolnoteniske stolove Iskon će također donirati dječjim domovima u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci kao i SOS dječjim selima Lekenik i Ladimirevci.
„U Hrvatskoj stolni tenis igra profesionalno ili rekreativno više od 10.000 igrača zbog čega je stolni tenis jedan od najraširenijih sportova u zemlji. Kao dugogodišnji prijatelji stolnog tenisa i pokrovitelj našeg najtrofejnijeg ženskog stolnoteniskog kluba, HASTK Mladost Iskon, odlučili smo pomoći popularizaciji stolnog tenisa. Vjerujem da je svatko od nas igrao barem jednom u životu ping-pong i da će rado ponovno uzeti reket u ruke ako mu se pruži prilika. Prednost stolnog tenisa je što ga može igrati svatko bez obzira na dob, ne zahtjeva skupu opremu, kao niti posebnu fizičku pripremu, naravno kada pričamo o rekreativnom igranju. Obnovom, darivanjem i doniranjem ping-pong stolova želimo omogućiti još jedan način kvalitetnog provođenja vremena.“, izjavio je Saša Kramar, predsjednik Iskona.
Stolni tenis inače potječe iz Engleske gdje se krajem 19. stoljeća počeo igrati kod kuće, u večernjim satima, kao zamjena za veliki tenis. Za igranje su se u počeku upotrebljavali različiti kućni predmeti, pa su tako kuhinjski stolovi nakon večere postajali stolovi za igranje, knjige mrežice, čepovi od šampanjca loptice, a razne kutije služile su kao reketi. Kako je sport postajao sve popularniji počeli su se izrađivati prvi reketi, a prvu celuloidnu lopticu izradio je Englez James Gibb 1901. Prvo neslužbeno svjetsko prvenstvo održano je 1902., a 1921. u Engleskoj je osnovana Stolnoteniska udruga (TTA). Svjetska stolnoteniska federacija (ITTF). osnovana je 1926.
Zbog zvuka udaranja loptice od reket i stol, sport je dobio nadimak ping-pong.

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.