February 03, 2011.

Na današnjoj konferenciji za medije Iskon je predstavio novu uslugu pod nazivom Iskon.TV player koja će iz temelja promijeniti načine gledanja televizije. Iskon.TV player omogućuje praćenje televizijskih programa na računalima, kao i na mobilnim uređajima koji su spojeni na internet putem WIFI-a ili T-Mobile 3G mreže.

Na današnjoj konferenciji za medije Iskon je predstavio novu uslugu pod nazivom Iskon.TV player koja će iz temelja promijeniti načine gledanja televizije. Iskon.TV player omogućuje praćenje televizijskih programa na računalima, kao i na mobilnim uređajima koji su spojeni na internet putem WIFI-a ili T-Mobile 3G mreže.

Korisnici će ubuduće, osim putem TV ekrana, moći gledati televizijske programe na računalima, iPhoneu, iPadu, iPod touchu te Android uređajima. Time je omogućeno praćenje TV programa na dodatnim ekranima kod kuće, kao i u pokretu, te na mjestima na kojima to do sada nije bilo moguće. U testnoj fazi dostupno je šest televizijskih programa: HTV1, HTV2, RTL, 24sata TV, CMC, i Baby TV.

Iskon.TV player predstavlja jednu od najnaprednijih TV funkcionalnosti u svijetu, razvijen je unutar Iskona, koji je dio T-HT Grupe, a njegovo korištenje u pokretu moguće je zahvaljujući najnaprednijoj mobilnoj mreži u Hrvatskoj koju osigurava T-HT. Iskon.TV player može se istovremeno koristiti na jednom mobilnom uređaju i još jednom računalu, unutar Hrvatske. Usluga je dostupna svim korisnicima Iskon.TV-a. Za korištenje na mobilnim uređajima potreban je WIFI pristup, dok je pristup putem 3G mreže omogućen korisnicima Iskon.TV-a koji su ujedno i korisnici T-Mobilea ili bonbona.

"Iskon je prošle godine omogućio korištenje YouTubea i Facebooka na Iskon.TV-u i tako preselio internet sadržaje na TV ekrane, a u ovoj godini odlučili smo napraviti korak dalje. Novom uslugom omogućujemo praćenje televizijskih sadržaja na računalima i mobilnim uređajima. Time korisnicima pružamo fleksibilnost jer TV programe od sada mogu gledati kada to njima odgovara, bez obzira gdje se nalaze i na uređaju koji im je pri ruci. Nadam se da će korisnici uživati u Iskon.TV playeru jednako kao što smo mi uživali u njegovom nastajanju.“ , izjavio je prilikom predstavljanja nove usluge Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

Inovativnost je jedna od strateških odrednica T-HT Grupe te sam ponosna na činjenicu da je Iskon prvi u Hrvatskoj korisnicima omogućio korištenje ove napredne usluge. Tako će korisnici T-Mobilea i bonbona, koji su ujedno i korisnici Iskonove digitalne televizije, moći prvi testirati ovu uslugu u Hrvatskoj. U T-HT Grupi korisnicima nudimo mrežu vrhunske kvalitete te najnaprednije usluge i uređaje u istom trenutku kada su oni dostupni i na svjetskom tržištu. Posebno me veseli što će sada televizijske programe moći uvijek i s bilo kojeg mjesta pratiti i korisnici trenutno najpopularnijeg uređaja iPada koji koriste T-Mobileove podatkovne tarife.“ , izjavila je Nataša Rapaić, operativna direktorica Sektora za marketing za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Uz praćenje televizijskih programa, putem Iskon.TV playera, dostupni su još i programski vodič, Iskonova videoteka te snimalica. Unutar videoteke korisnici mogu pregledavati ponudu filmova, dok snimalica omogućuje odabir emisija koje žele snimiti. Tako snimljeni sadržaji mogu se naknadno pogledati preko TV ekrana.

Korisicima Iskon.TV-a automatski je aktivirana nova usluga kojoj mogu pristupiti putem weba na player.iskon.hr sa svojim korisničkim podacima. Aktivacija kao i korištenje nove usluge u testnom periodu, do 2. svibnja ove godine, korisnicima se neće dodatno naplaćivati.

Iskon.TV player razvijen je u suradnji s domaćom tvrtkom Bulb.

Fotogalerija

Iskon.hr stranica koristi kolačićeee

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.