July 17, 2014.

Iskonovci pedaliraju!

Dva narančasta gradska bicikla od nedavno su dio voznog parka Iskonovog sjedišta u Zagrebu. Prvi tjedni inicijative rezultirali su učestalim korištenjem od strane zaposlenika, koji službene bicikle po želji koriste kao prijevozno sredstvo za kraće gradske relacije. Bez obzira na to radi li se o odlasku do korisnika, na sastanak ili po gablec, bicikli se jednostavno rezerviraju putem kalendara tvrtke, a mogu se koristiti i izvan radnog vremena ili tijekom vikenda.

„Kao moderna i dinamična tvrtka s prosječnom dobi zaposlenika od 32 godine zadovoljstvu radnim uvjetima i okolinom posvećujemo posebnu pažnju. Podršku ovom projektu su dali svi odjeli u tvrtki, od ljudskih resursa i zaštite na radu do logistike, koja je zadužena za održavanje službenih bicikala. U trenutnoj pilot fazi imamo dva bicikla, a sukladno budućem interesu i potrebama spremni smo povećati njihov broj“, pojašnjavaju u Iskonu.

Na realizaciju ideje Iskonovce je potaknulo nedavno sponzorstvo Pedalafesta, događanja koje promovira bicikl kao idealno gradsko prijevozno sredstvo. „Bilo je zanimljivo čuti iskustva gostiju iz zemalja u kojima je razvijena kultura bicikliranja, no zasad nam nije poznato postoji li i u Hrvatskoj još tvrtki koje u voznim parkovima na raspolaganju imaju službene bicikle.“, zaključuju u Iskonu. Ističu i da su zadovoljni inicijalnim odazivom zaposlenika koji su, u slučajevima u kojima je to moguće i prikladno, službene automobile samoinicijativno odlučili zamijeniti - biciklima.

Na fotografijama: Nikša Gopčević iz Odjela strategije Iskona i Lidija Šola, Voditeljica obrade dokumentacije, bicikliraju i u svoje slobodno vrijeme. Podržali su inicijativu, pa službeni bicikl često koriste za odlazak na sastanke s poslovnim partnerima i klijentima.

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.