July 17, 2014.

Iskonovci pedaliraju!

Dva narančasta gradska bicikla od nedavno su dio voznog parka Iskonovog sjedišta u Zagrebu. Prvi tjedni inicijative rezultirali su učestalim korištenjem od strane zaposlenika, koji službene bicikle po želji koriste kao prijevozno sredstvo za kraće gradske relacije. Bez obzira na to radi li se o odlasku do korisnika, na sastanak ili po gablec, bicikli se jednostavno rezerviraju putem kalendara tvrtke, a mogu se koristiti i izvan radnog vremena ili tijekom vikenda.

„Kao moderna i dinamična tvrtka s prosječnom dobi zaposlenika od 32 godine zadovoljstvu radnim uvjetima i okolinom posvećujemo posebnu pažnju. Podršku ovom projektu su dali svi odjeli u tvrtki, od ljudskih resursa i zaštite na radu do logistike, koja je zadužena za održavanje službenih bicikala. U trenutnoj pilot fazi imamo dva bicikla, a sukladno budućem interesu i potrebama spremni smo povećati njihov broj“, pojašnjavaju u Iskonu.

Na realizaciju ideje Iskonovce je potaknulo nedavno sponzorstvo Pedalafesta, događanja koje promovira bicikl kao idealno gradsko prijevozno sredstvo. „Bilo je zanimljivo čuti iskustva gostiju iz zemalja u kojima je razvijena kultura bicikliranja, no zasad nam nije poznato postoji li i u Hrvatskoj još tvrtki koje u voznim parkovima na raspolaganju imaju službene bicikle.“, zaključuju u Iskonu. Ističu i da su zadovoljni inicijalnim odazivom zaposlenika koji su, u slučajevima u kojima je to moguće i prikladno, službene automobile samoinicijativno odlučili zamijeniti - biciklima.

Na fotografijama: Nikša Gopčević iz Odjela strategije Iskona i Lidija Šola, Voditeljica obrade dokumentacije, bicikliraju i u svoje slobodno vrijeme. Podržali su inicijativu, pa službeni bicikl često koriste za odlazak na sastanke s poslovnim partnerima i klijentima.

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.