January 17, 2022.

Iskon je predstavio čak tri načina na koje korisnici mogu gledati Iskon.Play TV, televizijsku uslugu koja omogućuje da svatko za sebe, bez ugovorne obveze, odabere paketiće kanala koje želi gledati i plaćati.  Uz to, Iskon.Play TV radi na mrežama svih operatora, bez ugovorne obveze i bez potrebe za žičanim spajanjem s kućnim routerom.

Usluga je predstavljena krajem prošle godine kao idealno rješenje za sve koji žele kreirati vlastito TV iskustvo. Umjesto nekadašnjih, „osnovnih“ i „proširenih“ paketa kanala, Iskon.Play TV ponudio je Klikalicu pomoću koje svaki korisnik brzo i jednostavno aktivira tj. deaktivira TV paketiće koje želi gledati/gasiti.

Box, stick i samostalna Android TV aplikacija

Osim paketa kanala, na početku korištenja Iskon.Play TV-a svatko odabire i način na koji ga želi gledati. Ponuđene su tri mogućnosti: Android TV box, samostalna Android TV aplikacija ili Xiaomi TV stick.

Android TV box razvijen je u Iskonu i u ponudi je od samog početka Iskon.Play TV-a. Lako se prenosi u drugu prostoriju,vikendicu, na more, a svojim funkcionalnostima opamećuje i starije televizore koji nisu smart. Iskonovac za njega plaća mjesečni najam, a Iskon zauzvrat brine o opremi i eventualnim potrebnim zamjenama. Odlikuju ga male dimenzije, minimalistički daljinski s glasovnim pretraživanjem i pristup Google Play Store-u s više od 6000 aplikacija koje dodatno obogaćuju cijelo iskustvo.

„Čim smo predstavili uslugu, znali smo da imamo dobitnu kombinaciju. Neopterećeni količinom kanala u paketima, korisnici danas žele birati i izbjeći plaćanje stvari koje nikad ne koriste. Iskreno, jedina (trenutna) mana našeg Iskon Android boxa je ta da još nema omogućen download Netflix aplikacije, no tom smo problemu doskočili uvođenjem noovog TV sticka u ponudu“, objašnjava Iskonov CEO Krešimir Madunović.

Best buy – TV stick uređaj za samo 100 kuna

Xiaomi TV stick iz Iskon.Play TV ponude također nudi potpuno Android TV iskustvo, no za razliku od boxa ovdje se ne plaća najam. TV stick s instaliranim Android 11.0 operativnim sustavom se jednokratno kupuje prilikom odabira usluge, za što je potrebno izdvojiti 450 kuna. Na stick je moguće instalirati i aplikacije Netflix te Amazon Prime, pa je jednostavno uživati i u tim streaming servisima (uz HBO Max, Pickbox i RTL Play, koji su dostupni u Iskon.Play TV ponudi).  Tu je i aktualna proljetna best buy akcija, koja nudi Iskon.Play TV uz uslugu fiksnog Iskon interneta za 189 kuna mjesečno, pri čemu se Xiaomi TV stick plaća samo 100 kuna jednokratno. „Proljetna akcija trajat će kroz travanj i svibanj. Vjerujem da smo ovime zadovoljili sve zaljubljenike u Netflix koji se svejedno ne žele odreći nekih svojih omiljenih TV kanala u razdoblju kad na Netflixu čekaju nove nastavke svojih najdražih serija“, prokomentirali su u Iskonu.

Samostalna aplikacija – spremna za gledanje u roku od 30 minuta

Uz stick, novost je i samostalna Iskon.Play TV aplikacija za Android 8+ TV uređaje. Ona je već dostupna u Android TV store-u, nudi identično iskustvo kao i instalirana na box/stick, a njezina je najveća prednost ta da je od trenutka odluke o kupovini dostupna za korištenje u roku od samo 30 minuta.

U prvih pola godine, Iskon.Play TV stekao je brojne korisnike-fanove, koji neopterećeni ugovornim obvezama i operatorima putuju sa svojim Iskon.Play TV-om te svaki mjesec odabiru paketiće kanala za aktivaciju i deaktivaciju. Pritom ne postoji neki minimalni brojni paketića, a u Iskonu su već najavili kako će korisnici neprestano na raspolaganju imati i MIX-eve popularnijih paketića po povoljnijim akcijskim cijenama.

„Korisnici koju su već na Iskon.Play TV-u nam, uz prenosivost i mogućnost izbora, kao najčešće razloge zadovoljstva spominju kvalitetu slike, napredne načine pretrage sadržaja i vrlo intuitivno sučelje u kojem se lako i ugodno snalaziti, pretraživati svoje omiljene sadržaje i preporuke. Za kraj, naravno da se sve automatski snima i sprema za naknadno gledanje sljedećih sedam dana. Napredna TV usluga bez toga ne bi bila potpuna, to se već podrazumijeva i ne plaća dodatno“, zaljučio je Madunović.

Novi Iskon.Play TV možete naručiti ili detaljnije proučiti na https://www.iskon.hr/Televizija/O-Iskon.Play-TV-u

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.