September 26, 2016.

Iskon.Smarthome obogatio ponudu senzora: stigle pametne žarulje, najavljen termostat.

Pametne žarulje proizvođača Osram od sada se prigušuju, pale i gase te mijenjaju boje na daljinu putem Iskon.Smarthome mobilne aplikacije.

Iskon.Smarthome, prvi hrvatski sustav za upravljanje domom na daljinu, od sada podržava uparivanje s pametnim žaruljama proizvođača Osram. Novost je predstavljena na Weekend Media Festivalu 2016, koji je ove godine stavio naglasak na pametne tehnologije te njihovu primjenu u poslovanju i svakodnevici. Iz Iskona su najavili i skoru mogućnost uparivanja pametnih termostata. Korisnici Iskon.Smarthome sustava moći će ih sinkronizirati sa svojom centralnom jedinicom do početka sezone grijanja.

Pametne žarulje štede struju i stvaraju ozračje koje vam odgovara

Osramove pametne LED žarulje dolaze u dvije varijante, toplo bijeloj i RGBW („šarenoj“). Štedne su (energetska klasa A+) i radnog vijeka 20.000 sati. Korisnici Iskon.Smarthome sustava njima upravljaju pomoću jednostavne mobilne aplikacije, putem koje se žarulje mogu paliti i gasiti, prigušiti jačina svjetla i (u slučaju RGBW žarulje) promijeniti boja osvjetljenja. Dostupne su za kupovinu kao dodatni senzori u webshopu, po cijeni od 179 kuna za bijelu tj. 319 kuna za „šarenu“ žarulju, kako su je od milja nazvali u Iskonu.

„Prilikom predstavljanja Iskon.Smarthome sustava smo uz razvoj vlastitih najavili i mogućnost uparivanja sustava sa senzorima drugih proizvođača. Pametne žarulje i termostati su se pokazali kao najinteresantniji našim early bird korisnicima, zbog čega nam je drago najaviti suradnju s novim partnerima. Iako proizvođači imaju zasebne mobilne aplikacije, Iskon.Smarthome omogućuje jednostavnije i objedinjeno upravljanje svim senzorima koji su povezani na centralnu jedinicu.“, izjavio je Iskonov CEO Krešimir Madunović.

Akcijska first minute cijena do početka studenog

Nakon što je rasprodao early bird zalihe nekoliko dana prije isteka akcije, Iskon je predstavio novu first minute cijenu od 1499 kuna za osnovni Smarthome komplet. On sadrži centralnu jedinicu, nadzornu kameru, senzor pokreta, vlage i temperature, pametnu utičnicu te jednostavnu aplikaciju za upravljanje sustavom i kreiranje pravila. Akcijska cijena će biti aktualna do 1.11.2016. godine, do kada se očekuje i plasiranje pametnog termostata u ponudu Iskon.Webshopa.

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.