February 16, 2015.

Gašenje televizora, redovito ažuriranje software-a, dobro staro žično spajanje ili skraćivanje kablova... Postoji niz trikova za postizanje većih brzina interneta koje sugeriraju razni online izvori. Iskon je s početkom veljače predložio najučinkovitiji savjet –prebacivanje na nove pakete čije se brzine sada penju do 50 Mbps downloada i 10 Mbps uploada zahvaljujući VDSL tehnologiji.

Novi 50/10 Mbps trio, duo ili solo paketi razveselit će sve kojima je superbrzi stabilni internet preduvjet bezbrižnog svakodnevnog privatnog ili poslovnog funkcioniranja. Razveselit će ih i cijene paketa, koje značajno ne odstupaju od dosadašnjih i kreću se već od 169,99 kuna mjesečno. Korisnici pritom imaju mogućnost odabira između popusta na naknadu tijekom 24 mjeseca ili tromjesečnog probnog perioda uz raskid ugovora bez plaćanja izlazne naknade.

VDSL je u Iskonovoj narančastoj zoni dostupnosti inicijalno predstavljen u listopadu prošle godine, brzinama od 20/5 Mbps i 30/5 Mbps. Najavljeno je i da će veće brzine svima biti dostupne do kraja 2015. godine, no rok je skraćen. VDSL korisnicima stiže najkasnije do kraja ožujka.

„Povećanje dostupnosti VDSL-a je jedan od naših glavnih ciljeva u 2015. godini“, pojasnio je odluku o ubrzanju radova Iskonov CMSO Krešimir Madunović. „Razvoj i popularnost online servisa u kratkom su roku značajno povećali korisničke zahtjeve. Predstavljene brzine do 50 Mbps downloada i 10 Mbps uploada mogu zadovoljiti ne samo privatni već i poslovni segment. No nećemo stati na njima, već nastavljamo aktivno razvijati tehnologiju i nova rješenja koja će korisnicima dodatno povećati brzine. Proširujemo i narančastu zonu u novim hrvatskim gradovima.“, najavio je Madunović uz napomenu da se radi o 20-ak novih gradova. Iskon je vlastitom infrastrukturom krajem 2014. godine već ušao u Kutinu, Novu Gradišku, Slavonski Brod, Požegu, Belišće, Valpovo, Koprivnicu, Bjelovar, Sisak, Kaštele, Pazin, Labin i Buzet.

Provjera dostupnosti superbrzih paketa može se napraviti na Iskonovoj službenoj web stranici www.iskon.hr ili putem besplatnog info telefona 0800 1000, gdje je moguće predbilježiti se na listu interesa u slučaju trenutne nedostupnosti.

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.