August 06, 2009.

Iskon je pristupio izmjenama Općih uvjeta uslijed donošenja novog Zakona o elektroničkim komunikacijama te podzakonskih propisa, a kako bi se uskladio s njima. Neke od izmjena su također posljedica modernizacije i Internetizacije poslovanja, a kako bi se ubrzalo ili olakšalo poslovanje te pojednostavile komplicirane ili dugotrajne procedure.

Novi Opći uvjeti Iskona donose niz novih pozitivnih promjena za pretplatnike jer se velik broj uvjeta iz pretplatničkog odnosa regulira znatno detaljnije u smislu zaštite Pretplatnika, a što je propisano novim Zakonom o elektroničkim komunikacijama te propisima iz područja zaštite potrošača.
Opći uvjeti predstavljaju uvjete poslovanja Iskona i odnose se na sve usluge Iskona; samo je Iskon TV usluga, zbog svoje specifičnosti dodatno regulirana posebnim uvjetima.
Novi pretplatnici potpisivanjem zahtjeva za zasnivanje pretplatničkog odnosa odmah prihvaćaju i nove Opće uvjete, a na postojeće pretplatnike će se početi primjenjivati u roku od 30 dana nakon objave (u roku od 30 dana od od 14. kolovoza 2009.)
U slučaju izmjena uvjeta koje su za pretplatnika nepovoljnije, pretplatnik ima pravo raskinuti ugovorni odnos bez naknade u roku od 30 dana od objave izmjena uvjeta. Pritom nije dovoljna konstatacija od strane pretplatnika da su uvjeti nepovoljnije, već on mora dokazati da je (su) konkretni uvjet(i) za njega nepovoljniji, a kako bi ostvario pravo na raskid pretplatničkog odnosa.

Pregled najvažnijih promjena:
Zasnivanje pretplatničkog odnosa - noviteti koji pretplatnicima olakšavaju ugovaranje novih ili izmjenu postojećih usluga
Izdavanje računa - mogućnost uvađanja novih načina izdavanja računa, e-račun
Obveze Iskona – obveze koje Iskon već pruža svojim pretplatnicima, ali nisu bile izričito specificirane
Odgovornost Iskona - odgovornost Iskona se sada detaljno propisuje u novim Općim uvjetima
Zaštita od zlouporaba i prijevara - prava i obveze Iskona i pretplatnika u pogledu zaštite od zlouporaba i prijevarnog postupanja prilikom korištenja Iskonovih usluga kako bi se spriječio nastanak štete kako za korisnike tako i za poslovanje Iskona
Prigovor na iznos računa ili kvalitetu usluge - detaljno se propisuje postupak podnošenja prigovora, a u skladu s novim Zakonom o elektroničkim komunikacijama i popisima iz područja zaštite potrošača
Premještaj pretplatničke opreme radi preseljenja - dodatne opcije za pretplatnike koji se sele ili iznajmljuju stanove
Trajanje i raskid pretplatničkog ugovora - detaljnija regulacija uvjeta prestanka pretplatničkog ugovora u odnosu na postojeće

Opći uvjeti Iskon Interneta d.d.

Sažetak izmjena Općih uvjeta

Iskon.hr stranica koristi kolačićeee

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.