May 28, 2019.

 

Proteklih par mjeseci imali smo priliku čitati rubriku u kojoj su se predstavljali glazbenici Rock&OFF-a, a nakon ljetne stanke, u suradnji s Iskonom, donosimo priču o legendi koji živi domaći rock'n'roll bez ikakvog kompromisa. Kad je on u pitanju, publika i glazbeni kritičari se slažu oko jedne stvari, a to je da se radi o jednom od najvećih umjetnika na našim prostorima. Goran Bare & Majke su ove godine osvojili Iskonovu nagradu publike i to potvrđuje činjenicu koliko su cijenjeni od strane publike.

Bio je prijedlog da ovu nagradu nekome prepuste ali je ona ipak došla zasluženo u Baretove ruke.

Intervju sa svestranim glazbenikom koji mrzi snimati spotove, a opet to vrhunski odrađuje, pripremio je i realizirao Zvonimir Mijatović, jedan od polaznika Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva.

Na Zvonimirova pitanja Bare odgovara iskreno i potpuno opušteno, a znamo da se radi o karizmi koja nema dlake na jeziku te čije su izjave nerijetko kontroverzne. Kroz intervju možemo saznati što misli o budućnosti rock glazbe i o kritičarima, tko ga se najviše dojmio te hoćemo li uskoro moći kupiti njegovu zbirku poezije.

Bare toliko voli i živi glazbu da je prvi put kada se čuo na radiju, doslovno skoro hodao po oblacima. Nekad je mislio da ne bi mogao živjeti bez televizora, no vremena se mijenjaju. Kaže da je sad mudriji pa može bez svega, osim bez glazbe. Od okupljanja prvog benda u parkiću i ideje o sviranju pa do pisanja pjesama koje ostavljaju boje, teške boje, prošlo je puno vremena te mnogo glazbenika, no on je uvijek ostao vjeran samome sebi.  

 

Talentirani Vedran Klemens nam svojom ilustracijom Bareta na kreativan način pokazuje da se radi o karizmatičnom umjetniku koji je mnogo toga prošao u životu, no nikad nije odustao. On živi i želi biti svoj jer ako stoji na svjetlu, doći će kraj tami.

 

Kroz ovu rubriku, Rock&OFF i Iskon žele ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te ih predstaviti široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika s likovne i glazbene scene.. Kroz vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Do sada su predstavljeni ovogodišnji dobitnici Rock&Off nagrada  J.R. August, Toni Starešinić, Irena Žilić ,THE SIIDS, Vojko V., Jonathan ,Urban i Goran Bare. Do sljedeće suradnje Rock&Off-a i Iskona pozivamo vas da još jednom pročitate sve intervjue jer je svaki naravno priča za sebe.

https://rockoff.hr/goran-bare

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.