May 28, 2019.

 

J.R. August očima Vedrana Klemensa

Na stranicama glazbenog projekta Rock&OFF od ovog je tjedna uvedena nova zanimljiva rubrika, nastala u suradnji s Iskonom, odabranim pojedincima iz škole glazbenog novinarstva i ilustratorom Vedranom Klemensom. No, svi su oni tek pomagači, jer se u glavnoj ulozi nalaze glazbenici nagrađeni za svoje stvaralaštvo na ovogodišnjoj dodjeli Rock&OFF nagrada u siječnju. Led je probio trostruko nagrađeni J.R August, kojeg je kroz dubinski intervju predstavila novinarka Petra Miloš.

J.R. August svoje dane u karanteni najviše je provodio na klaviru, sada i na novo pristigloj gitari uz koju će pokušati obraditi vlastite pjesme. Nedostaju mu live nastupi i ribolov u Gorskom Kotaru, do realizacije kojih će ipak morati proći još nešto vremena. U dubinskom intervjuu za Rock&OFF progovorio je i o svojem odrastanju, stvaralaštvu i susretima s glazbenim uzorima, otkrio da je strog ali pošten vođa, koji postaje skrušeniji s godinama.

Rock&OFF predstavlja: J.R. August

Kroz novu rubriku, Rock&OFF želi ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te njihovom predstavljanju široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti, i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. „Od samog osnutka nagrade, s Iskonom smo dogovorili da projekt neće živjeti od dodjele do dodjele, već da ćemo zajedničkim snagama promovirati svoja nastojanja tijekom cijele godine. Situacija s koronom zaustavila je neke ovogodišnje planove, poput produženog Rock&OFF vikenda u Rijeci i druge sezone velikog glazbenog kviza koji je trebao krenuti ovih dana. Nakon što smo obogatili program Rock&OFF radija, odlučili smo isto učiniti i sa svojom stranicom, na kojoj su nedostajali konkretniji formati predstavljanja naših glazbenika“, pojašnjava direktor Rock&OFF nagrade Krešimir Blažević.

Zajednički vizualni identitet svim pričama daje poznati ilustrator Vedran Klemens, dok intervjue vode nagrađeni polaznici Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, koja je ove godine okupila svoju prvu generaciju polaznika. Predstavljanja će izlaziti na redovitoj tjednoj bazi, a nakon J.R. Augusta imat ćemo priliku pobliže upoznati i ostale pobjednikenakon čega je u planu suradnja s još nekoliko Rock&OFF glazbenika. „Pratimo mjere i veselimo se reaktivaciji zajedničkih aktivnosti u trenutku kada to bude sigurno i moguće. Do onda se veselimo boljem upoznavanju naših glazbenika i na ovaj način. Ilustrator nam je već priznao da većinom sluša stranu glazbu, no da ga je ova suradnja oduševila na način da upoznavanjem s glazbenim opusom Rock&OFF izvođača trajno puni i svoju playlistu za rad i opuštanje. To je već sjajna prva povratna informacija“, dodali su za kraj u Iskonu.

#  #  #

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.