May 28, 2019.

 

U šestom tjednu rubrike u kojoj se predstavljaju glazbenici Rock&OFF-a, u suradnji s Iskonom dolazimo do nove zanimljive priče o riječkom bendu Jonathan. Ime im na hebrejskom znači dar od Boga, a u devet godina, koliko postoje, s pjesmama na engleskom jeziku i zvukom suvremenog indie rock benda, prometnuli su se u jedno od najjačih rock imena domaće glazbene scene.

Ove godine su proglašeni Rock&Off koncertnim izvođačem godine, a za sebe kažu da im je nagrada došla kao potvrda svega što rade.

Intervju s bendom koji diše i živi glazbu pripremila je i realizirala Katja Jukić, jedna od polaznica Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva, a u njemu nam pokazuje intimniji i dublji pogled na glazbu koju stvaraju.

Možda su nastali sasvim slučajno, možda im je popularnost došla preko noći, no njihove uratke s razlogom nestrpljivo očekujemo. Svojim iskrenim i prije svega ljudskim pristupom glazbi osvojili su brojne uši domaćih, ali i inozemnih slušatelja.
U dubinskom intervjuu saznajemo koliko je izolacija utjecala na njihovu kreativnost, koja im je veoma bitna, što im je glavna nit vodilja u karijeri, koje rituale imaju prije izlaska na pozornicu te koja im je publika najdraža.

Zajednički vizualni identitet svim pričama daje poznati ilustrator Vedran Klemens, a svojom ilustracijom nam pokazuje kako je riječ o bendu koji nikad ne igra na sigurno.

 

Kroz novu rubriku, Rock&OFF i Iskon žele ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te ih predstaviti široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Kroz vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Predstavljanja izlaze na redovitoj tjednoj bazi, a nakon J.R. Augusta, Tonija Starešinića, Irene Žilić, THE SIIDSA, Vojka V. i Jonathana imat ćemo priliku pobliže upoznati i ostale Rock&OFF pobjednike.

https://www.rockoff.hr/jonathan

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.