May 28, 2019.

 

U šestom tjednu rubrike u kojoj se predstavljaju glazbenici Rock&OFF-a, u suradnji s Iskonom dolazimo do nove zanimljive priče o riječkom bendu Jonathan. Ime im na hebrejskom znači dar od Boga, a u devet godina, koliko postoje, s pjesmama na engleskom jeziku i zvukom suvremenog indie rock benda, prometnuli su se u jedno od najjačih rock imena domaće glazbene scene.

Ove godine su proglašeni Rock&Off koncertnim izvođačem godine, a za sebe kažu da im je nagrada došla kao potvrda svega što rade.

Intervju s bendom koji diše i živi glazbu pripremila je i realizirala Katja Jukić, jedna od polaznica Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva, a u njemu nam pokazuje intimniji i dublji pogled na glazbu koju stvaraju.

Možda su nastali sasvim slučajno, možda im je popularnost došla preko noći, no njihove uratke s razlogom nestrpljivo očekujemo. Svojim iskrenim i prije svega ljudskim pristupom glazbi osvojili su brojne uši domaćih, ali i inozemnih slušatelja.
U dubinskom intervjuu saznajemo koliko je izolacija utjecala na njihovu kreativnost, koja im je veoma bitna, što im je glavna nit vodilja u karijeri, koje rituale imaju prije izlaska na pozornicu te koja im je publika najdraža.

Zajednički vizualni identitet svim pričama daje poznati ilustrator Vedran Klemens, a svojom ilustracijom nam pokazuje kako je riječ o bendu koji nikad ne igra na sigurno.

 

Kroz novu rubriku, Rock&OFF i Iskon žele ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te ih predstaviti široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Kroz vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Predstavljanja izlaze na redovitoj tjednoj bazi, a nakon J.R. Augusta, Tonija Starešinića, Irene Žilić, THE SIIDSA, Vojka V. i Jonathana imat ćemo priliku pobliže upoznati i ostale Rock&OFF pobjednike.

https://www.rockoff.hr/jonathan

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.