May 28, 2019.

 

U novoj rubrici na stranicama glazbenog projekta Rock&OFF izašla je još jedna priča – ona o svestranom Toniju Starešiniću iz bendova Chui, ManGroove i BeatBusters! Nova zanimljiva rubrika nastala je u suradnji s Iskonom, odabranim pojedincima iz škole glazbenog novinarstva i poznatim ilustratorom Vedranom Klemensom, a cilj joj je predstaviti nagrađene glazbenike s ovogodišnje dodjele Rock&OFF nagrada u siječnju.

Dubinski intervju s Tonijem pripremila je i realizirala Irena Grgić, jedna od nagrađenih polaznika još jednog Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva. Za ilustraciju je zaslužan talentirani ilustrator Vedran Klemens, dok im je Toni otkrio pregršt stvari o sebi, svom načinu rada i glazbenom stvaranju.

Na brzopotezna i direktna Irenina pitanja Toni je odgovarao iskreno i šaljivo; tako smo saznali kako je krenuo njegov glazbeni put, zašto nije upisao Akademiju i što mu znači status slobodnoga umjetnika. Otkrio nam je i kako funkcioniraju njegovi bendovi Chui i ManGroove, što misli o stripovima i animejima, te kako funkcioniraju Željka i on u kombinaciji privatnog i poslovnog života. Dubinski intervju predstavlja Tonija u pravom svjetlu – kao zaigranog i optimističnog glazbenika za kojeg ne vrijede granice kreativnosti.

Kroz novu rubriku, Rock&OFF i Iskon žele ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te njihovom predstavljanju široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Kroz zajednički vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Predstavljanja će izlaziti na redovitoj tjednoj bazi, a nakon J.R. Augusta i Tonija Starešinića imat ćemo priliku pobliže upoznati i ostale Rock&OFF pobjednike.

http://www.rockoff.hr/chui

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.