May 28, 2019.

 

Protekla dva mjeseca čitamo rubriku u kojoj se predstavljaju glazbenici Rock&OFF-a, a danas u suradnji s Iskonom donosimo novu priču – onu o karizmatičnom riječkom umjetniku Damiru Urbanu.               

Njegovo stvaralaštvo svjedoči o njemu samome, a koncerti se rasprodaju odmah nakon najave istog.                                                

Iskra nam daje jednu zanimljivu priču, a koliko je posebna nam pokazuje činjenica da je ove godine već osvojila Rock&Off nagradu za pjesmu godine i Porina u istoj kategoriji. Za svoje pjesme navodi da su odraz stvarnih promišljanja i događaja te da ne postoji pjesma u koju nije unio nešto iz privatnog života.

Intervju sa svestranim umjetnikom koji u malom prstu drži sve potrebne kvalitete, bilo da se radi o glazbi, glumi, slikanju ili pak kazalištu, pripremila je i realizirala Petra Miloš, jedna od polaznica Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva.

Na Petrina pitanja Urban odgovara potpuno iskreno i opušteno, pa smo tako saznali koliko ga veseli rad na glazbi, što misli o kritikama, zašto je greška samo greška te koju je pjesmu posvetio svojem sinu.

Urban je jedan od onih glazbenika koji ozbiljno shvaćaju svoju društvenu ulogu i ne ustručava se podržati inicijative i ideje u koje vjeruje. Za vrijeme korone putem svojih društvenih mreža odlučio je pronaći i ponuditi novi način komuniciranja glazbe za koji kaže da je najviše pomogao njemu samome. Lijepo je vidjeti kada se sve razlike stave po strani i svi se nađu u istoj točki.

Talentirani Vedran Klemens nam svojom ilustracijom Urbana na kreativan način pokazuje da se radi  o osebujnom umjetniku koji svojim pristupom i pisanjem pjesama u nama budi pregršt emocija.

Kroz ovu rubriku, Rock&OFF i Iskon žele ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te ih predstaviti široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Kroz vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Nakon predstavljanjao vogodišnjih dobitnika Rock&Off nagrada  J.R. Augusta, Tonija Starešinića, Irene Žilić ,THE SIIDSA, Vojka V., Jonathana i Urbana vrijeme je za ljetnu pauzu! S dubinskim intervjuima nastavljamo u drugoj polovici kolovoza, s par asova u rukavu

 

https://rockoff.hr/damir-urban 

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.