May 28, 2019.

 

Protekla dva mjeseca čitamo rubriku u kojoj se predstavljaju glazbenici Rock&OFF-a, a danas u suradnji s Iskonom donosimo novu priču – onu o karizmatičnom riječkom umjetniku Damiru Urbanu.               

Njegovo stvaralaštvo svjedoči o njemu samome, a koncerti se rasprodaju odmah nakon najave istog.                                                

Iskra nam daje jednu zanimljivu priču, a koliko je posebna nam pokazuje činjenica da je ove godine već osvojila Rock&Off nagradu za pjesmu godine i Porina u istoj kategoriji. Za svoje pjesme navodi da su odraz stvarnih promišljanja i događaja te da ne postoji pjesma u koju nije unio nešto iz privatnog života.

Intervju sa svestranim umjetnikom koji u malom prstu drži sve potrebne kvalitete, bilo da se radi o glazbi, glumi, slikanju ili pak kazalištu, pripremila je i realizirala Petra Miloš, jedna od polaznica Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva.

Na Petrina pitanja Urban odgovara potpuno iskreno i opušteno, pa smo tako saznali koliko ga veseli rad na glazbi, što misli o kritikama, zašto je greška samo greška te koju je pjesmu posvetio svojem sinu.

Urban je jedan od onih glazbenika koji ozbiljno shvaćaju svoju društvenu ulogu i ne ustručava se podržati inicijative i ideje u koje vjeruje. Za vrijeme korone putem svojih društvenih mreža odlučio je pronaći i ponuditi novi način komuniciranja glazbe za koji kaže da je najviše pomogao njemu samome. Lijepo je vidjeti kada se sve razlike stave po strani i svi se nađu u istoj točki.

Talentirani Vedran Klemens nam svojom ilustracijom Urbana na kreativan način pokazuje da se radi  o osebujnom umjetniku koji svojim pristupom i pisanjem pjesama u nama budi pregršt emocija.

Kroz ovu rubriku, Rock&OFF i Iskon žele ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te ih predstaviti široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Kroz vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Nakon predstavljanjao vogodišnjih dobitnika Rock&Off nagrada  J.R. Augusta, Tonija Starešinića, Irene Žilić ,THE SIIDSA, Vojka V., Jonathana i Urbana vrijeme je za ljetnu pauzu! S dubinskim intervjuima nastavljamo u drugoj polovici kolovoza, s par asova u rukavu

 

https://rockoff.hr/damir-urban 

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučamo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.