May 28, 2019.

 

U petom tjednu rubrike u kojoj se predstavljaju glazbenici Rock&OFF-a, u suradnji s Iskonom dolazimo do nove priče. Ovaj put riječ je o splitskom reperu Vojku V (a.k.a. Vojko Vrućina). On je već sa svojim prvim albumom izdominirao dodjelu nagrada Porin, ove godine je proglašen Rap&Off izvođačem godine, dok njegovi spotovi na digitalnim platformama u kratkom roku dostižu milijunske preglede.

Intervju s „čovikom“ pripremila je i realizirala novinarka Inga Đuđik, jedna od polaznica Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva, a u njemu nam Vojko priča, kao i uvijek, bez dlake na jeziku.

Radi se o reperu koji u svojim pjesmama koristi netipične hip-hop teme i stilove i zapravo je njegov prvijenac bio i svojevrsni ritmički eksperiment. Vojko V se od diplomiranog programera pretvorio u kreativnog pisca slikovnica i jednog od najpopularnijih glazbenika u Hrvatskoj.

U dubinskom intervju otkrivamo još koja su osobna iskustva inspirirala Vojka, što za njega znači reakcija publike, koliko je strog prema glazbenim kritičarima o suradnji s Tončijem Huljićem te što misli o kombinacije repa i narodnaka tj. da li je na pomolu neki novi hit.

 

Talentirani Vedran Klemens i ovaj puta nam donosi fantastičnu ilustraciju. Svojom kreativnošću kao ključ Vojkova uspjeha prikazuje britak humor.

Podsjetimo, kroz novu rubriku, Rock&OFF želi ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te njihovom predstavljanju široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati.  Ideja je pokazati prirodan, multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Kroz vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Predstavljanja će izlaziti na redovitoj tjednoj bazi, a nakon J.R. Augusta, Tonija Starešinića, Irene Žilić, THE SIIDSA i Vojka V imat ćemo priliku pobliže upoznati i ostale Rock&OFF pobjednike. Pratimo mjere i veselimo se reaktivaciji zajedničkih aktivnosti u trenutku kada to bude sigurno i moguće. Do onda se veselimo boljem upoznavanju naših glazbenika i na ovaj način, dodali su za kraj iz Iskona.

https://rockoff.hr/vojko-v

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.