May 28, 2019.

 

U petom tjednu rubrike u kojoj se predstavljaju glazbenici Rock&OFF-a, u suradnji s Iskonom dolazimo do nove priče. Ovaj put riječ je o splitskom reperu Vojku V (a.k.a. Vojko Vrućina). On je već sa svojim prvim albumom izdominirao dodjelu nagrada Porin, ove godine je proglašen Rap&Off izvođačem godine, dok njegovi spotovi na digitalnim platformama u kratkom roku dostižu milijunske preglede.

Intervju s „čovikom“ pripremila je i realizirala novinarka Inga Đuđik, jedna od polaznica Rock&Off projekta – Male škole Rock&Off novinarstva, a u njemu nam Vojko priča, kao i uvijek, bez dlake na jeziku.

Radi se o reperu koji u svojim pjesmama koristi netipične hip-hop teme i stilove i zapravo je njegov prvijenac bio i svojevrsni ritmički eksperiment. Vojko V se od diplomiranog programera pretvorio u kreativnog pisca slikovnica i jednog od najpopularnijih glazbenika u Hrvatskoj.

U dubinskom intervju otkrivamo još koja su osobna iskustva inspirirala Vojka, što za njega znači reakcija publike, koliko je strog prema glazbenim kritičarima o suradnji s Tončijem Huljićem te što misli o kombinacije repa i narodnaka tj. da li je na pomolu neki novi hit.

 

Talentirani Vedran Klemens i ovaj puta nam donosi fantastičnu ilustraciju. Svojom kreativnošću kao ključ Vojkova uspjeha prikazuje britak humor.

Podsjetimo, kroz novu rubriku, Rock&OFF želi ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te njihovom predstavljanju široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati.  Ideja je pokazati prirodan, multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Kroz vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Predstavljanja će izlaziti na redovitoj tjednoj bazi, a nakon J.R. Augusta, Tonija Starešinića, Irene Žilić, THE SIIDSA i Vojka V imat ćemo priliku pobliže upoznati i ostale Rock&OFF pobjednike. Pratimo mjere i veselimo se reaktivaciji zajedničkih aktivnosti u trenutku kada to bude sigurno i moguće. Do onda se veselimo boljem upoznavanju naših glazbenika i na ovaj način, dodali su za kraj iz Iskona.

https://rockoff.hr/vojko-v

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.