June 28, 2019.

Ookla® potvrdila: Hrvatski Telekom ima najbržu mobilnu mrežu i najbolju pokrivenost signalom u Hrvatskoj. Iskon.Mobile koristi mrežu Hrvatskog Telekoma i poklanja 1 GB dodatnog prometa tijekom ljeta.

  • Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma dobila dvije nagrade od kompanije Ookla - za najbržu mobilnu mrežu i najbolju pokrivenost u Hrvatskoj
  • Ookla Speedtest® Awards™ predstavljaju industrijski standard u testiranju interneta jer testiranje mreže provode sami korisnici putem najpopularnije Speedtest aplikacije
  • HT ove godine završava proces potpune modernizacije mobilne mreže u koju je u dvije godine investirao preko milijardu kuna
  • U srpnju svi korisnici dobivaju dodatnih 1 GB podatkovnog prometa

Hrvatskom Telekomu, predvodniku digitalne transformacije Hrvatske i nositelju certifikata za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, dodijeljene su još dvije nagrade koje potvrđuju vrhunsku kvalitetu mobilne mreže, za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj („Fastest Mobile Network“) i za najbolju pokrivenost („Best Coverage Award“)*. 

Nagrade je dodijelila kompanija Ookla, svjetski lider u testiranju i analizi interneta, s preko 10 milijuna testova pokrenutih od strane korisnika dnevno, dok su ukupno telekom korisnici diljem svijeta napravili više od 24 milijarde testova brzine putem Speedtest platformi. Zbog toga, Ookla ima najveću globalnu bazu podataka o performansama fiksnih i mobilnih mreža diljem svijeta. Testiranje na Ookla Speedtest platformi je besplatno i korisnici testiraju mrežu putem koje pristupaju internetu u stvarnom okruženju i na vlastitim uređajima, što daje najbolji uvid u njihovo korisničko iskustvo. 

Ookla je usporedila korisnički pokrenute testove na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama kod svih glavnih mobilnih operatora u Hrvatskoj tijekom prvog i drugog kvartala 2019. kako bi utvrdila tko je imao najveće brzine mobilne mreže i najbolju pokrivenost mobilnom mrežom. Speed Score™ uključuje mjerenje brzine preuzimanja i učitavanja svakog pružatelja usluga kako bi se rangirala brzina mreže dok Coverage Score™ uključuje mjerenje dostupnosti i otiska svakog pružatelja usluga unutar zemlje.

Hrvatski Telekom postigao je znatno bolje rezultate u brzinama mobilnih preuzimanja i učitavanja, kao i mobilne pokrivenosti od drugih mobilnih operatora u Hrvatskoj. 

„Ponosni smo na još jednu potvrdu kvalitete naše mobilne mreže, a posebno na činjenicu da nam ova potvrda dolazi od strane korisnički pokrenutih testiranja. Ookla testovi etablirani su kao svjetski standard mjerenja korisničkog iskustva jer su realizirani od strane korisnika, u stvarnim uvjetima, na uređajima kojima korisnici svakodnevno pristupaju našoj mreži. Ovo priznanje rezultat je naših kontinuiranih investicija u izgradnju i modernizaciju mobilne mreže. To činimo kako bismo sve u Hrvatskoj povezali s prilikama koje danas pružaju najnovije tehnologije, kako bi kroz informiranje i raznovrsne oblike komunikacije mogli obogatiti svakodnevni život, a poduzetnici učinili svoje poslovanje još konkurentnijim i sigurnijim“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma. 

HT ove godine završava proces potpune modernizacije mobilne mreže u koju je u dvije godine investirao preko milijardu kuna. Modernizira se radijska mreža prema SRAN konceptu – tehnologiji koja osigurava koegzistenciju 2G, 3G i 4G mreže na istoj opremi, utrostručuje kapacitet 4G mreže i osigurava podršku za IoT. Nova oprema koja se postavlja osigurava bolju pokrivenost 3G i 4G mrežom, troši manje energije, a cilj svih aktivnosti koje se provode jest omogućiti uvođenje 5G mreže čim se dodijeli potreban radiofrekvencijski spektar. Uvođenje 5G mreže prati transformacija čitavoga društva te otvara širok spektar dodatnih mogućnosti korištenja mobilne tehnologije koje će promijeniti živote ljudi nabolje i unaprijediti poslovanje. 

Za još bezbrižnije surfanje ovog ljeta, Hrvatski Telekom će svojim korisnicima pokloniti dodatnih 1 GB podatkovnog prometa tijekom srpnja. Postpaid korisnici će automatski primiti dodatnih 1 GB unutar svojih tarifnih opcija, dok prepaid korisnici dobivaju 1 GB dodatnog prometa s aktivacijom nekih opcija.

 

*Potvrđeno analizom podataka Ookla® Speedtest Intelligence® za prvih šest mjeseci 2019.  Žigovi Ookla koriste se pod licencom i u dozvoljenom obliku.

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.