October 04, 2017.

  • U svakom nam je trenutku dostupno oko 10.000 TV sadržaja
  • Iskon je prvi predstavio personalizirano sučelje koje gledatelju kategorizira i preporuča televizijske sadržaje
  • Svi sadržaji su dostupni i kroz sofisticiranu pretragu, čime službeno završava era „listanja“ TV kanala

Zamislite da su sadržaji koji se upravo prikazuju na TV-u za vas okupljeni na jednom mjestu. Ne samo filmovi i serije, već SVI sadržaji – informativne emisije, kvizovi, zabavni sadržaji, reality show-ovi, sport, glazba. Zamislite da su detaljno posloženi u kategorije te dostupni za pretragu i gledanje, bez obzira na to emitiraju li se upravo na televiziji ili su bili „u eteru“ prije tjedan dana. Zamislite da to mjesto, s oko 10.000 dostupnih sadržaja, prepoznaje filmske žanrove, konkretne serije, vaše najdraže glumce i tipove emisija koje rado pratite. I da vaše favorite okuplja na početnom zaslonu u trenutku kada upalite TV. To je televizija budućnosti o kakvoj slušamo već neko vrijeme. Od sada se, po prvi puta u našoj zemlji i regiji, takva televizija može gledati u Iskonu.

Iskonovci su (opet) prvi!

Agilni telekom Iskon, za kojeg smo već navikli da predstavlja telekomunikacijske inovacije, prvi je doveo ovaj trend hrvatskim korisnicima. Svi koji imaju Iskon.TV uskoro će moći zaobići iscrpljujuće „listanje“ TV kanala te jednostavno doći do svojih najdražih sadržaja, onih koje bi tek mogli zavoljeti i svih koji su unazad tjedan dana prikazani na nekom od 100-tinjak domaćih i stranih TV kanala. Novi prikaz će biti besplatan svim korisnicima Iskon.TV-a i dostupan jednostavnim pritiskom na tipku 0 na daljinskom upravljaču.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljene su sve mogućnosti novog Iskon.TV-a. Zaista su impresivne, a prvih 5000 korisnika će ih istražiti već sljedeće srijede, kada kreće komercijalno lansiranje usluge.

Novi Iskon.TV kreće od nule

Pritiskom na tipku 0 na daljinskom upravljaču Iskonovci će doći do potpuno personaliziranog, jednostavnog i moderno dizajniranog sučelja sastavljenog od nekoliko linija sadržaja. Svakako je najzanimljivija prva linija „Za mene“, koja na temelju povijesti osobnog konzumiranja sadržaja donosi personalizirane preporuke za gledanje. Sastoje se od emisija koje Iskonovac osobno redovito prati, ali i sadržaja koji bi mu se mogli svidjeti s obzirom na preferencije.

Sljedeće tri linije novog Iskon.TV-s preporučuju sadržaje prema najčešće gledanim kategorijama u cijelom domu. Tu će se, primjerice, pronaći samo crtani filmovi ili dokumentarci ako živite s ljubiteljima tih tipova sadržaja.

Sučelje novog Iskon.TV-a sadrži još i liniju sa spremljenim sadržajima te postavke unutar kojih korisnik bira želi li personalizirani pregled postaviti na početni zaslon svojeg TV-a. Također, tu se u bilo kojem trenutku može preći iz personaliziranog načina rada u općeniti.

Možda najzanimljiviji dio novog sučelja je sofisticirana opcija pretraživanja 10.000 dostupnih sadržaja. Idealna je za trenutke u kojima znate točno što biste gledali, ali ne i gdje pronaći konkretni sadržaj. Npr. poželjeli ste pogledati Simpsone, koje inače emitira više TV kanala. Nova pretraga će vam dati direktan pristup svim epizodama Simpsona prikazanima na raznim kanalima unazad tjedan dana.

„Novi Iskon.TV je inteligentan, personaliziran i potpuno prilagođen modernom korisniku kojeg više ne zadovoljava uobičajen način gledanja televizije. Tzv. „Live“ praćenje TV-a mlađe generacije percipiraju kao nešto zastarjelo i prelaze na platforme koje im omogućuju personalizaciju početnog zaslona, preporuke i pretragu sadržaja. Novi Iskon.TV se sada ponaša poput YouTube-a ili sličnih online servisa, no još je pametniji jer ne morate ništa „lajkati“ da biste ga naučili što točno volite. Usudim se reći i da je puno kvalitetniji s obzirom na dostupne sadržaje.“, zaključio je Iskonov CEO Krešimir Madunović na prezentaciji novog Iskon.TV-a.

Novi Iskon.TV je nastao u suradnji s partnerskim tvrtkama Beenius i Think Analytics, svjetskim big data liderom i Google-ovim partnerom, koji je za Iskon razvio pametni algoritam za TV pretragu i preporuku. Algoritam uključuje sve sadržaje koji se trenutno emitiraju na Iskon.TV-u, sadržaje snimljene unazad 7 dana (ako Iskonovac ima aktiviranu uslugu Iskon.Snimalica), sadržaje iz Iskon.Videoteke te servis HBO On Demand. Osim emisija, kategorija, glumaca i režisera, on diferencira i doba dana kada se pojedini tipovi sadržaji najviše emitiraju.

„Ako se u vašem domu ujutro gledaju crtići, a navečer akcijski filmovi, osobne preporuke će se ponašati sukladno tome. Sučelje će ujutro u prvi plan staviti Spužvu Boba, a navečer zadnji nastavak Batmana koji je sinoć kad ste spavali prikazan na kanalu TV1000. Niste ni znali da je bio u rasporedu, zar to nije odlično?“, pojasnio je Ivan Runje, voditelj marketinga proizvoda i usluga u Iskonu.

Novo TV iskustvo na novom Samsung televizoru

Iskonovcima budućnost počinje u ponedjeljak, a odlična je vijest da novi Iskon.TV mogu pratiti na novom Samsung televizoru koji je u jesenskoj akciji dostupan za samo 199 kuna uz Iskonov FULL paket usluga. Više o ovoj ponudi potražite na Iskonovim stranicama.

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, vaši podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.