July 07, 2021.

Iskonovci koji danas prijeđu na e-račun od simpatičnih Biljkoboraca na poklon dobivaju Biljku-To-Grow po vlastitom izboru: bosiljak, cherry rajčicu, peršin, papriku baburu, ružmarin ili korijandar. Pridružite se zato zelenom pozivu na način da pošaljete e-mail na biljkoborci@iskon.hr sa subjectom „Želim e-račun” i s podacima o vlasniku Iskon linije (ime, prezime i adresa). Poziv Iskonovcima traje do kraja današnjeg dana (22.4.2021.) ili do isteka biljnih zaliha.

22.4.2021. – ovo će biti najbolji Dan planeta Zemlje za sve Iskonovce koji su ga spremni obilježiti malom, ali konkretnom vlastitom zelenom akcijom! Naime, Iskon korisnicima koji danas svoj papirnati račun za usluge zamijene e-računom poklanja Biljku-To-Grow po vlastitom izboru. Riječ je o najpopularnijem proizvodu našeg simpatičnog zelenog kolektiva Biljkoborci, koji se sastoji od čašice sa supstratom, uputama za upotrebu i pomno odabranim sjemenkama neke od šest ponuđenih jestivih ili začinskih biljaka: bosiljka, cherry rajčice, peršina, paprike babure, ružmarina ili korijandra. Ovako spremljena, Biljka-To-Grow od brige i njege zahtjeva još samo zalijevanje, bez obzira na to je li to u prozoru, u vrtu ili na balkonu.

Za današnji zeleni prelazak na e-račun dovoljno je javiti se na biljkoborci@iskon.hr s e-mail adrese na koju se želi prebaciti primanje papirnatog računa te dodatno navesti podatke o vlasniku linije: ime, prezime i adresu. Zeleni poklon namijenjen je svim privatnim korisnicima koji ovo učine do kraja današnjeg dana (22.4.2021.) ili do isteka zaliha ovih primamljivih zelenih poklona.

Pravila nagradnog natječaja

I Iskon se zazelenio...

Iskon se odlučio priključiti akcijama na Dan planeta Zemlje nakon što se i sam – zazelenio. „Prošlogodišnju smo selidbu na nove lokacije iskoristili da i sami učinimo male, ali nama vrijedne korake u još odgovornijem ponašanju prema prirodi. U potpunosti smo izbacili plastičnu ambalažu iz ureda te je zamijenili trajnim posuđem, staklenim bocama, aparatima za kavu u zrnu... Uveli smo centralne stanice za sortiranje otpada, a radne prostore obogatili mnoštvom biljaka. I ambalaža u kojoj naši uređaji odlaze korisnicima napravljena je od 90 % ekološki prihvatljivih materijala, na tome ćemo još nastaviti raditi, a danas ćemo biti sretni ako nam se barem još nekoliko stotina Iskonovaca pridruži vlastitim malim zelenim korakom, tj. zamjenom papirnatog računa onim elektroničkim”, pojasnio je Iskonov generalni direktor Krešimir Madunović.

Biljka-To-Grow samo je simboličan poklon ako u obzir uzmemo činjenicu da jedno drvo mora rasti između 15 i 20 godina kako bi se od njega potom izradilo tek 2000 računa. Iako je riječ o materijalu koji se može reciklirati, najveća količina papira nažalost još uvijek završava u komunalnom otpadu. „Prvi članak našeg statuta kaže da su Biljkoborci aktivni stanovnici Zemlje, što znači da poprave nešto kad vide da ne štima. Iskonovci su pritom pravi sretnici, jer imaju i biljčice kao dodatnu motivaciju za svoj današnji zeleni istup. Sigurni smo da u mnogima od njih čuče vrsni urbani vrtlari, pa će im zamjena papirnatog računa uskoro donijeti i sjajnu prvu sjetvu”, smiješe se i akciju podržavaju Biljkoborci predvođeni Marinom Andrijašević.

O Biljkoborcima

Peteročlani kolektiv sa sjedištem u Zagrebu gotovo tri pune godine širi svoju ljubav prema sadnji i uzgoju biljaka. Nakon što su, vođeni sloganom „Mi u biljke vjerujemo”, istražili te pronašli najbolji supstrat i sjeme za sadnju, kroz svoj su webshop predstavili proizvode simpatičnih naziva poput Zaljubiljke, Biljke-To-Grow ili Zagonetne biljke, te mnogima pojednostavili sadnju urbanog vrta. Od prosinca 2019. godine Biljkoborci imaju i vlastitu trgovinu u neposrednoj blizini Trešnjevačkog placa, na adresi Nova cesta 105.

Za kraj, Iskonovcima koji već otprije imaju aktiviran e-račun, predvodnici ove inicijative poručuju da se i oni mogu javiti na biljkoborci@iskon.hr do kraja dana / isteka zaliha Biljki-To-Grow. Bit će im to lijepa zahvala za već učinjen osobni zeleni korak. 

Iskon.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Preporučujemo prihvaćanje kolačića za analizu, ponovno ciljanje i personalizirani sadržaj na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Postavke možete sami kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na poveznicu na dnu svake stranice. Politika kolačića i Impressum.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskon.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.